Linköpings HC - Djurgårdens IF 3-2 efter sudden death
Mål:LHC: Mikael Håkanson, Nicklas Hävelid &  Jan Hlavac
Mål:DIF: Christian Eklund & Tim Eriksson
Publik:

LHC-jubel i sudden i Cloetta Center ikväll

En poäng känns som en förlust!
Så här i efterhand så känns det som en förlust. Men det kanske istället hade vart ett rån att DIF hade tagit tre poäng ikväll. LHC lyckades kvittera med 2.05 kvar av matchen och sedan avgöra i powerplay efter en konstig utvisning av domare Morgan Johansson. Till och med kommentatorn tyckte att det var lite märkliga utvisningar åt båda hållen. Men idag ska man inte skylla på domaren. LHC vägde mycket tyngre sett över hela matchen. Men med lite flyt så hade det kanske blivit alla tre istället för en poäng.

LHC inledde starkast under de första fem minuterna. DIF försvarade sig bra, spelet vände lite när DIF fick möjlighet i spel fem mot fyra. Sen rullade spelet på där båda lagen skapade ett par chanser. Marcus Kruger drog på sig en tvåa vilket resulterade i powerplay för LHC. Det hinner inte gå mer än sekunder innan släkten är värst. Musse Håkansson pillar in 1-0 för LHC. Inte särskilt rättvist men efter målet så tog LHC över och behöll ledningen in i paus. I andra var det mycket LHC men DIF stack upp och gjorde det bra ett par gånger. Det var en trevande period där DIF försvarade sig men låg på lur. LHC kontrollerade matchen men ändå var det DIF som fixade en viktig kvittering i powerplay med minuten kvar av andra. Christian Eklund styrde läckert in pucken i nättaket. Kvitterat och energi till DIF lagom innan paus.

Energin hängde med DIF en bit in i tredje där Tim Eriksson påpassligt slog in 1-2. DIF i ledning i matchen, och en ledning som nästan höll ända in i mål. Men det höll inte alls. LHC kvitterade och avgjorde i sudden efter en skitutvisning på en DIF-back. Som jag skrev innan så känns det som en förlust trots en poäng ikväll. Med lite flyt hade det vart tre oerhört viktiga och tunga poäng men istället bara en. Det är ok med knappt betyg men ska man uppåt i tabellen och till slutspel MÅSTE MAN BÖRJA VINNA OCH TA TRE POÄNG flera matcher i rad.

På lördag är det sista matchen matchen innan jul och landslagsuppehållet mot Modo. Ska det bli tre poäng där så måste man jobba i sextio minuter.