Femte raka torsken för DIF...

Elitserien 2010/2011
Omgång 27

Djurgården-Timrå 1-2

1-0 0-1 0-0, 0-1
Skott: 31-30 (9-7, 9-12, 12-9, 1-2)
Mål:DIF: Nichlas Falk.
Mål:TIK: Sebastian Erixon & Anton Lander

Publik: 7178 personer på Hovet



Timrås Anton Lander fixade segern i sudden

Femte raka förlusten svider nog..

Femta raka förlusten för Djurgården. Det är den tråkiga trenden som gäller just nu. Idag blev det visserligen en pinne men det kanske skulle vart tre. En missad straff och många missade målchanser sätter än mer sig djupt i DIF-skallarna. Nåt måste göras nu innan det går helt åt skogen.

"Djurgården måste köpa en ny målvakt!"
Ja det kanske är nåt som måste till. Inget ont emot Ridderwall/Owuya men ingen av dem är en toppmålvakt i år. Ingen av dem har tagit chansen. Det är ett måste om man ska vara med i racet. Definitivt också om man ska vara med i toppen, då måste man ha en målvakt som storspelar match efter match. Därför så höjer jag rösten igen och röstar starkt för att DIF måste värva en bättre keeper än de två som man har i år om man vill spela slutspel och gå långt. Jag kollade på 08-hockeyprogrammet på Svenskafans.com i veckan och där snackades om att DIF inte har någon målvakt som kommer hålla i ett slutspel särskilt inte om man vill gå långt. Det får man nog hålla med om som det ser ut nu. Det är åter mycket gnäll från min sida men det ligger ju lite sanning i det.

DIF behöver en keeper som ger försvaret tryggheten och lugnet
så man kan koncentrera sig på spelet mera. Vi har väntat på att Stefan Ridderwall ska gå in och spika igen som han gjorde förra året men det går trögt. Kanske beror det på att det var stenhård konkurrens med Wesslau förra säsongen. I år har man ju Mark Owuya men det är varken från eller till, dessvärre. Men sen borde det väl lossna likt HV71, de hade ju två matcher där de sköt 20 skott och gjorde 10 mål ungefär. Det är nog vad DIF hade behövt, ett par matcher där allt går in och där man känner att man äntligen har lite flyt. Djurgården kan bara göra jobbet varje match nu som kommer. En match i taget och hoppas på en vändning. Väldigt snart.

...problemet är bara att DIF har inte ett nickel, dessutom är budgeten sprängd för längesedan...

Övriga resultat:
Linköping-Södertälje 3-0
LHC gjorde det kort med ett blekt SSK. Gött!

Skellefteå-AIK 5-4 efter straffar
Fel AIK vann, det var det oäkta AIK som gjorde..  AIK från Stockholm fightar till sig en pinne helt rättvist. SAIK är tunga hemma och det visar man ikväll.

Färjestad-Modo 3-2
Modo skulle vunnit matchen helt klart men i hockey gäller det att göra mål på chanserna. FBK har just det flytet som behövs i såna matcher. Ogillas starkt!

17.00

Luleå-Brynäs 2-3
Stark vändning av Brynäs på bortaplan mot serieledande Luleå. Det är lite imponerande för jag tycker Brynäs vart mycket upp och ner. Man vet aldrig var man har dem.

18.30



HV71-Frölunda 3-4
efter straffar -

OBS! ny match i Göteborg imorgon!



Frölunda tog två oerhört viktiga poäng i Kinnarps Arena ikväll. Seger på straffar där Riku Hahl sprätte upp pucken bakom Andreas Andersson och segern var i hamn. Nu laddar lagen om för imorgon är det ny match i Scandinavium. Tufft dubbelmöte alltså mellan Jönköping-Göteborg. HV lär ju vara duktigt revanschsugna imorgon. Kul att se André Petersson i form igen. Jag har gått och väntat på att han ska få sitt stora genombrott i år och idag blev det ju två mål av snipern Petersson. Mer sånt! Fredrik Brembergs säsong ser inte ut att bli ljusare. I andra perioden utgick han skadad och lär bli borta ett tag, det snackades om en smäll mot huvudet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0