"Tingsrydshockeyn" - Sveriges bästa i Div.1 just nu!Tingsryds AIF - Sveriges bästa division 1-lag!

19 raka segrar i divison 1 södra. En målskillnad på 95-28 och 1 2  p o ä n g  ner till tvåan Olofström som TAIF besegrat i båda mötena med totalt 12-4!. Det är g a n s k a bra. Eller? TAIF har sen man trillade ur Hockeyallsvenskan för några år sedan bara velat komma tillbaka. Förra året var det riktigt nära men man trillade på Asplöven i sista matchen i kvalserien. Örebro tog platsen i stället. Jag är övertygad om att TAIF snart är uppe i nästhögsta serien inom kort. Men man får bara hoppas att Troja klarar sig kvar däruppe med. Troja är på gång efter två pinnar i Umeå och nu på slutet har det börjat ljusna efter en tung start på säsongen. De klassiska derbyna mellan TAIF och Troja är speciella.

Jag kan inte TAIF så bra men det finns många bra spelare som gått vägen via TAIF:s plantskola. Det är många stora namn i klubbens historia och jag kan inte alla men här är några som förknippas med klubben.

Den störste är väl ändå "Big-Kjell",

Kjell Samuelsson

...som via Leksand hamnade i NHL och Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning.

I dagens elitserie hittar vi:
- Fredrik Emvall, Linköpings HC 
- Niklas Olausson, tidigare Linköpings HC men nu i Luleå Hockey,
- Mattias Elm gammal målvakt, jobbar nu i Linköpings HC

- Christian Jakobsson, TAIF
och Växjö Lakers spelar ännu, tillbaka där allt började
- Anders Åkesson aktiv ännu, lagkapten i TAIF sen många år.
- Larry Pilut som förövrigt avslutade karriären i Karlskrona för någon säsong sedan.

Två stora framtidsnamn:

* Oliver Ekman-Larsson,
född 1991, back som tog klivet vidare till Leksands IF, juniorlandslagsback och på väg mot NHL, draftad av Phoenix Coyotes.


* Viktor Cruz-Rydberg, född 1995, forward, kallas även för "Sveriges bästa 95:a" av vissa. Viktor kunde ses i TV-pucken där han producerade och var anledningen till Smålands framgångar i årets TV-puck. Fick äran att se Viktor i Alvesta i julas när lillebrorsan i Alvesta SK mötte TAIF:s 95:or. TAIF vann med 13-0, Viktor Cruz Rydberg låg bakom åtta (fem mål + tre assist) av de tretton målen. Har en utvecklingskurva som går spikrakt uppåt. Ska bli intressant att se om han stannar i TAIF eller om han kliver vidare uppåt i seriesystemet. En oerhörd hockeytalang i alla fall.
Har även ett par kompisar också representerat klubben under några säsonger: Viktor Rydh hemifrån Rydaholm, Peter Andersson från Alvesta.

  - - - - - 
 
Bara hoppas att det håller hela vägen denna säsongen och att vi får se härliga hockeyallsvenska derbyn mot Troja nästa säsong!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0