Trevligt firande när RSK fyllde 50 år!


Rydaholms SK - En pigg 50-åring!

Det var en riktigt trevlig kväll i Folkets park i går när hockeyklubben, RSK eller TeXas Hockey som den numer kallas, firade 50 år. Ett hundratal anmälda förgyllde kvällen med god mat och dansade till Claes-Lennarts. Ett flertal klubbar och organisationer var inbjudna och det kom representanter och gratulerade från: Rydaholms GOIF, Horda AIK, Värnamo GIK, IF Troja/Ljungby, Smålands Ishockeyförbund och Värnamo Kommun för att nämna några.

Det delades ut priser och bemärkelser för trogen tjänstgöring i klubben och det var ett glatt gäng som fick gå upp både två och tre gånger för att motta utmärkelser. En av klubbens skapare: numera en legend i benämningen RSK: Gösta "Linus" Carlsson blev belönad av Smålands Ishockeyförbund, en guldbenämning för att vara aktiv i en förening i minst 20 år. När han skulle gå fram och ta emot priset så ställde sig alla deltagare upp och gav Linus en stående ovation som pågick några minuter, Det var en häftig känsla att se hur omtyckt och hyllad han är för allt han har gjort i hockeyklubben. Utan honom så hade inte RSK funnits kan man ju lugnt säga. En annan som fick gå upp tre gånger om jag inte minns fel var Bo-Göran "Illen" Pettersson till vilt jubel i lokalen när han fick motta ett kort som ger honom fritt inträde i alla hockeyarenor i Småland som gäller livet ut. Förresten så fick farsan min ett likadant kort som jag tänkte snylta nån gång sen. Känner jag farsgubben rätt lär han inte åka på mer hockey ändå.

Det fanns en med lite mer stjärnglans bland oss hundratalet gäster denna kväll:

Per-Olof "Peo" Carlsson, (i mitten) vår enda elitseriespelare genom tiderna.
Han spelade 11 säsonger i tröja nr 19 i Leksands IF: 347 matcher 275 poäng: 135 mål & 140 assist. 7 A-landskamper, 8 B-landskamper.

Några bilder från kvällens firande: (klicka på bilderna för större bild)

Auktion av gammal matchtröja


Reimers radioreklam i Radio Kronoberg om en duett blev sann


Första matchtröjan med byxor


Bo-Göran eller "Illen" mer känd, trivdes


Ett hundratal var vi denna trevliga kväll

ETT STORT TACK
...vill jag härmed rikta till er: Kjell & Annica Bergdahl, Micke & Marie Hardarsson med flera som fixade, donade och ordnade så denna kvällen blev av. Riktigt trevligt och uppskattat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0