Semifinal 5: Fördel HV nu, VF har tappat greppet

Mattias Tedenbys 0-2 var omdiskuterat

Frölunda-HV71 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
HV71 leder med 3-2 i matcher

HV71 är helt plötsligt bara en match ifrån final, jag som trodde laget var tröttkört efter förlusten hemma sist. Nu har man vunnit två raka i Göteborg och Scandinavium och det..det är inte dåligt för det gör man inte bara sådär. Frölunda tryckte på från start men det var gästerna HV71 som gjorde matchens första mål  genom Nick Angell. Inte blev det bättre när domaren missar en tveksam utvisning på Mattias Tedenby som i nästa situation kliver in framför målet och spelar in 0-2 pucken. Scandinaviums visselkonsert påverkade inte domare Ulf Rönnmark utan det blev mål. Efter det var fokusen alldeles för mycket på domaren från VF:s sida som ändå fick till en reducering innan paus. I andra var det mest Frölunda som anförde men kom aldrig till några riktigt heta målchanser, man ledde skotten men vad händer då när ett lag trycker på? Andreas Falk tystar stora delar av arenan med sitt oerhört viktiga och psykologiska 1-3 mål med 1.40 kvar av andra perioden. Det målet kändes som det ändå på nåt vis knäckte hemmalaget. Som ändå kämpade och slet i sista perioden för att komma tillbaka och kvittera gång på gång. Men antingen tog pucken i ramen eller så var Stefan Liv säkerheten själv i HV-målet. Johan Davidsson satte 1-4 i tom kasse efter att Frölunda plockat ut Johan Holmqvist med fyra minuter kvar i ett desperat försök att kvittera.