Niklas Anger sköt hem segern!


Djurgården-Brynäs 2-1 (0-0 1-1 1-0)

Djurgården tog sin femte raka seger i en oerhört jämn och tight match där det inte bjöds på någonting. DIF startade matchen bra och satte tryck på brynäsarna som försvarade sig flitigt. DIF vinner skotten med 11-5 men inga mål.

I andra kommer Brynäs in mer och mer och spelar smart. De spelar som Djurgården spelade i göteborg i torsdags, försvarar sig till varje punkt men ligger på lur för att ta vara på hemmalagets misstag, de får långa anfall i DIF-zonen som ger DIF problem. Gästerna tar rättvist ledningen på en kontring när DIF inte har täckning bakåt utan Peter Nolander sätter 0-1 på en retur från Wesslau som inte kan göra nånting. DIF-försvaret går bort sig från början och kan inte reparera. Det var så pass tight spel att det inte fanns utrymme för misstag och hade Brynäs fått 0-2 så tror jag de hade tagit hem segern. Men i stället fixar DIF kvittering genom junioren Marcus Krüger som gör sitt första mål i elitserien när han slår in returen från Jakob Josefssons skott där Krüger först spelar fram Josefsson. Brynäs vinner skotten 3-12 och har mer spel än DIF:arna som har svårt att få till något eget spel.

I sista perioden är det Brynäs som dominerar spelmässigt och DIF får inte ordning på spelet alls, man kommer inte ner i anfallszon och får inga långa anfall vilket Brynäs rullar upp hela tiden. Tränare Tomas Montén tar timeout med cirka sju minuter kvar för att lugna ner de sina och få ordning ´på laget igen. Bytet efter blir hafsigt men sen börjat DIF komma ner i Brynäszonen alltmer och efter 17.01 händer något. Domare Ulf Rådbjer som gjorde bort sig sist han dömde DIF mot LHC, är nu DIF i ryggen för en gångs skull när han hittar två utvísningar för Brynäs, den ena är inget att snacka om på Mads Hansen men sen kastar Daniel Widing in en vattenflaska på isen som tränare Czarnecki menade "att den var till Markström" - Yeah right....Bullshit! så BIF åker på ett lagstraff och DIF får spela fem mot tre, Anger-Bremberg-Ottosson in på isen förstås. Nu måste det bli mål, den stora chansen att avgöra matchen tänker både jag o Stockholm som sitter och  följer dramat, det dröjer 62 sekunder innan Niklas Anger sveper in 2-1 på pass av Fredrik "Linkan" Bremberg som därmed passerar Janne Larssons gamla poängrekord med en poäng. Smolken i bägaren är att rödhåret i Färjestad har en assist ikväll med så han går ifrån med en poäng på 529 poäng och leder.


Fredrik Bremberg är nu den näst bäste poängplockaren i Elitserien genom tiderna
.

Det ni..och jag gissar på (och tror och hoppas)att det kommer mera från "Linkans" magiska handleder. Matchen kunde likaväl slutat med bortaseger som oavgjord men nu drog DIF det längsta strået och nu verkar laget ha flytet med sig, skönt det med för vi fans har fått lida ett bra tag. Det återstår ju 11 matcher så allt kan ju hända men nu har DIF blandat sig i streckstriden ordentligt.

Övriga resultat i eftermiddag
Färjestad-Timrå 6-3: FBK gjorde inget misstag hemma mot Timrå
Luleå-Södertälje 5-0: SSK är illa ute, riktigt illa ute
Frölunda-HV71 5-4 e.sudden: John Pol succényförvärv gör 2 mål för Frölunda!
Rögle-Skellefteå 1-2: SAIK gjorde 1-2 med 3 sekunder kvar av matchen!!

Kvällsmatchen:
Modo-Linköping pågår (0-2 efter 17 minuter)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0