DIF vaknade för sent efter en katastrofstart mot FBK

Finn ett fel

Djurgården-Färjestad 3-4 (0-3, 0-1, 3-0)

Vad ska man säga? det står redan 0-2 när matchen börjar, Jesper Mattsson stänker in två mål på 7.13 och djurgårdarna har fortfarande inte fattat att det är match nu, just nu...DIF tar timeout men det är meningslöst. Det står 0-3 i paus och matchen är ju i stort sett körd. Dominik Granak gör 0-4 i andra perioden och då är ju tankarna att det här kommer ju sluta i tvåsiffrigt nederlag. FBK slår av på takten och DIF försöker få kontakt. Kontakt får man men då är det lite sent. Fredrik Bremberg gör först 1-4, spelar fram David Schneider till 2-4, detta på bara 80 sekunder. Detta ändrar matchbilden totalt och nu är det plötsligt lite nerv och match igen. DIF fortsätter trycka på för att komma i kapp. Tredje DIF-målet sitter med 3.19 kvar av matchen i spel fem mot fyra genom Niklas Anger och även här har Fredrik Bremberg ett assist. DIF försöker forcera in en kvittering i slutet men Nichlas Falk drar på sig en onödig utvisning med 1,50 kvar och i spel fyra mot fem blir det inga mål framåt. Från att vara utspelade och inte med alls så vaknar DIF och kommer tillbaka med besked vilket man nu får ta med sig till Gävle på lördag då det är en ny ödesmatch/sexpoängsmatch. Det positiva man får ta med sig är avslutningen och att man aldrig ger upp oavsett vad det står utan sliter till matchen är slut för att komma ikapp. Nu gäller det bara att ladda om både mentalt och fysiskt för när pucken släpps 16.00 på lördag ska man vara med direkt.

Hela laget ska ju skämmas efter hur man börjas men samtidigt ska de hyllas efter den sista perioden man gör.  En extra stjärna förtjänar:

Lirarnas lirare: Fredrik "Linkan" Bremberg bör nämnas, han står för ett mål och två assist ikväll och producerar i match efter match.