Livebloggar SM-Final 4: FBK avgjorde i sudden!


Färjestad-HV71 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

HV71 tog viktigt ledningen i powerplay och leder efter första perioden. Tuffaste finalen hittills och DIck Axelsson är lite oväntat tillbaka i hemmalaget efter sin fingerskada och ser mer aggressiv och spelsugen ut än på bra länge. Hemmapubliken visslar ut Per Gustafsson så fort han rör pucken och han får extra smällar hela tiden. Kul match att se så här långt. Skotten 8-6 i hemmafavör.

I den andra är det tight och jämt och HV håller i tyglarna. FBK försöker med alla medel men kommer inte riktigt till. I ett långt anfall blir det en avvaktande utvisning efter att Mattias Tedenby trollat duktigt med FBK-försvaret men utvisningen verkställs inte utan Mikko Luoma slår in returen från Björn Melins skott och det är 0-2 på tavlan. Det känns rättvist. HV har denna matchen i sitt grepp så här långt. Det ser krampaktigt ut i FBK-lägret just nu. Precis i skrivande stund åker Peter Nordström in distinkt och reducerar till 1-2, lite ologiskt men viktigt för matchen.
HV71 vinner skotten i andra perioden med 13-23.

Inte mycket att skriva om i tredje egentligen,. Mycket Färjestad men HV gör det svårt för dem. Man hade ett powerplay när Tedenby drog på sig en rätt onödig utvisning men HV försvarade sig bra.
MEN.......
Som en blixt från klar himmel när jag skriver att HV har koll på det ja vad händer då? JONAS HOLÖS.. han gör det igen, kvitterar med ett oerhört viktigt mål och det är kvitterat 2-2 med tre och en halv minut kvar. Dick Axelsson får en helt schysst s.k rövtackling av Nicholas Angell och blir liggande. Hemmapubliken vill förstås ha en utvisning men nej nej nej den var helt klockren. I slutminuten är det faktiskt HV som har ett par bra lägen, både Thörnberg och Davidsson hade kanonlägen som Jonas Gustavsson styrde undan. Nu väntar en rafflande sudden death.

Sudden öppnar med ett par FBK-lägen direkt, Per Ålund fri och Jesper Mattsson har ett jätteläge men Stefan Liv räddar. FBK fortsätter pressa och Peter Nordström får ett kanonläge men Liv har flyt, mycket mycket FBK och HV har problem i egen zon. Anders Bastiansen kommer fram men rivs ner och FBK får ett kanonläge att avgöra i powerplay nu. Pucken är nära att dansa in på ett par lägen men HV klarar den första stormen och klarar boxplayet. Men det luktar hemmamål om det ska fortsätta så här.

I ett friläge kommer Johan Davidsson fri men precis i skottögonblicket blir han fasthållen, domare Marcus Vinnerborg DÖMER STRAFFSLAG: Jukka Voutilainen glider ut och tar den men vilken dålig straff det blir, den är bra tänkt från början men i sista draget så hoppar pucken över klubban. Nästa chans blir FBK:s var så säkra...och var var det jag sa: Färjestad fick nästa chans

MARIUS HOLTET heter matchvinnaren när hans styrning hoppar in i mål, det kändes som ett slumpmål ur situtationen men så är det. Jag trodde på FBK ikväll och jag fick rätt.

Final 5 imorgon och då blir det guldfest!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0