SSK vann enkelt över DIF

Södertälje fick jubla ikväll! Vann enkelt över DIF!

Pucken släpps och DIF försöker sätta fart direkt, skapar en vass chans när Bremberg lägger fram pucken till Tim Eriksson som skarvar pucken mot mål men Björn Bjurling får ut ett ben och räddar. SSK har inte hunnit anfalla när DIFF drar på sig en utvisning och i spelet efter så går alla fyra djurgårdarna bort sig, de jagar ner i hörnet efter puckföraren och glömmer fullständigt bort markeringen framför mål där André Benoit glider in i slottet och gör 1-0 till SSK på hemmalagets första skott på mål!! efter 4 minuters spel. DIF försöker trycka på framåt men det ser ganska uddlöst ut, slarvigt och krampaktigt trots övertag i skottstatistiken. SSK är vassa i sina anfall och går rakt på mål vilket försvararna i DIF har väldiga problem med. SSK gör 2-0 efter att hela DIF-försvaret gått bort sig och irrat runt i egen zon. DIF:arna får ingenting att fungera för tillfället. 2-0 kändes matchavgörande hur konstigt det än kan låta. DIF försöker framåt men åker på slarviga billiga mål i röven återigen. Efter 2-0 så kommer DIF in i samma jargong som i de andra förlustmatcherna. Man försöker men det blir inget av det, slarvigt. nervöst och i nästa stund vill man för mycket och går bort sig. I andra perioden spelar SSK med glädje vidare och gör 3-0 direkt i inledningen och 4-0 kommer med tre minuter kvar av andra. Det mest komiska här är att DIF leder skotten med 20-15. Wesslau släpper 4 av 15 skott. Inte bra därbak och inte på utespelarna heller. Det ena dåliga leder till det andra. DIF reducerar i början av tredje men är inte ens nära att börja jobba ikapp. .

Stryk med 4-1 men vinner skotten med 34-21

Jag kan inte fatta vad det är som är fel egentligen med det laget vi har på pappret?. Fast om jag tänker efter så saknar DIF en renodlad målskytt samt en säker och jämn målvakt som ger lugn och stabilitet till utespelarna. Fast dom tankarna är lika bra att glömma för nu löste vi Andreas Holmqvist över nästa säsong så där gick vårt extrakapital. DIF kommer nog försöka rädda elitseriekontraktet med den spelartrupp som finns för de riskerar nog inte massa extrapengar som egentligen inte finns på att köpa nån avdankad dyr slovak eller finne eller liknande.

Jag tror att Tomas Montén eller Mikael Johansson kommer få en fot därbak under den närmsta tiden om inte DIF börjar vinna från och med lördag.