Lite bitter trots ÅTTONDE raka segern.

Så nära. Men ack och ve, släkten var värst när Alexander Deiler sänkte KHK med två mål varav det sista i powerplay och matchavgörande. KHK försökte forcera i slutet men det gick inte. BIK Karlskoga är därmed två poäng efter Djurgården inför den sista och helt avgörande omgången på tisdag.
 
Jag måste medge att jag var ganska bitter efter slutsignalen igår. Inte glad alls över att DIF vunnit först eller klart jag var glad men det kändes så nära när KHK såg ut att kunna lugga BIK. Men det lät på olika håll som att BIK hade domaren i ryggen och fick med sig några billiga utvisningar som man lyckades utnyttja.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Från djupet av mitt smålandska hjärta - HEJA TROJA - KÄMPA TROJA!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I sista matchen i hockeyallsvenskan 2013/2014 är det bara seger som gäller för Djurgården. Det går inte lita på att IF Troja/Ljungby ska kunna välta BIK på förhand. Troja har förvisso inte mycket att spela för egentligen tabellmässigt men å andra sidan måste de gå in i ett negativt kval med en positiv trend så avsluta med en seger mot Karlskoga vore att föredra. Det skulle sitta som en fläskläpp banne mig.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Men summasumarum efter gårdagskvällen så är ju ÅTTONDE RAKA SEGERN ganska imponerande. Hovet kokade och var fullsatt till sista plats på Hovet. Även om DIF vann helt rättvist till slut så satt det långt inne. Laget var rejält nervöst under i stort sett hela matchen och kunde inte alls spela ut ett tunnt och avsågat Asplöven. 2-0 satt skönt och tre viktiga poäng.
 
Inför avslutningen på tisdag så är det bara så att Djurgården gör säkrast i att vinna och ta tre poäng. BIK Karlskoga har den lättaste matchen på pappret än Djurgården som möter ett Rögle som jagar en bra trend att komma in i playoff. Det kan ju med stor sannolikhet bli DIF man möter bara några dagar senare så det är prestige dessutom.
 
Det är en rejäl uppgift som väntar i Lindab Arena i Ängelholm för DIF Hockey. Det känns ruggigt tufft på förhand men en match i taget är det som gäller. Bara fokus på det man ska göra hela tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0