Kvalserien 2014: Ödesderby i all betydelse.

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 5
 
 
 
Djurgårdens IF - AIK
Hovet 19.00
 
Halvvägs - serien vänder - ÖDESMATCH.
Hemmaderby mot råttorna. Det är väldigt enkelt. förlorar DIF Hockey idag så är säsongen över och man avslutar med att spela fem matcher(!!) helt utan minsta betydelse. Tre förluster är avverkade så svart eller vitt så om DIF Hockey vinner resterande sex matcher under ordinarie tid så finns chansen till SHL, beroende på att vissa andra resultat går vägen.
 
För DIF är ju sanningen att SHL känns väldigt avlägset med bara tre ynka inspelade poäng i kvalserien. Det är mer än mardröm för motståndarna står ännu mer på spel ikväll. Förlust och laget har förlorat sin SHL-status och spelar nästa säsong i hockeyallsvenskan. Det vi kan se fram emot då är ju fyra glödheta derbyn i alla fall.
 
Uppförsbacken är skyhög men vi får hoppas grabbarna kör, bara kör mot Gnaget ikväll. Hovet lär koka och Djurgårdsfamiljen står åter enad i ryggen.
 
K Ä M P A  D J U R G Å R D E N  ! ! !
 
.....förresten vänta lite nu...
 
..hoppet lever för DIF Hockey om vi tänker på att Rögle som tog klivet upp säsongen 2007/2008 hade 6p upp till avancemang efter 4 spelade omgångar i kvalserien då. Så hur mörkt det än ser ut inför kvällens match så lever hoppet i allra högsta grad.
- En match i taget #DIFHockey!! vi börjar där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0