Krönika: Bara en poäng...

Djurgården - Almtuna 1-2 efter straffar.
 
Den rubriken har man ju inte sett innan.
Det är lika tungt varje gång det plingar i mobilen och man ser att DIF återigen förlorat på övertid. Det var trettonde matchen i årets hockeyallsvenska som gick till övertid/straffar för DIFs del och femte förlusten på just straffar. DIF har vunnit sex sudden/straffavgöranden men tänk om det hade varit trepoängare, då hade läget varit ett helt annat.
 
Hockeyallsvenskan startade om för ett par dagar sedan. DIF tog emot Almtuna hemma och därifrån fick man med sig en futtig pinne igen. Eländet fortsätter och DIF får absolut ingenting gratis. Återigen så blir det bara en poäng när man inte är på hugget när det ska avgöras på straffar. DIF tappar massor med poäng under denna säsongen på övertid och under ordinarie tid när man inte kan stänga matcherna och ro hem segern. Det är en tuff tid för DIF Hockey och det har det varit ett bra tag. Man har insett att man inte får något gratis och får kämpa för varenda poäng. Serien är jämn från plats tre ner till bottenträsket och de 21 matcher som återstår kommer att vara livsviktiga på alla sätt och vis.
 
Ikväll väntar Mora borta i FM Mattsson Arena, en tuff match som alla andra. Jag hoppas på att segrarna och framförallt trepoängarna börjar komma så DIF kan kliva upp i lite säkrare form och arbetsmark. Att bara ta en poäng i matcherna håller dem flytande men det är en väldigt tunn livlina. Segrarna måste till.
 
DIFs mål att ta sig till playoff kommer bli stentufft och det kommer hänga på en skör tråd så som läget är nu.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - 
 
Djurgårdsbrudar på plats
Vi får hoppas att Jenny Borg och hennes 50 tillresta DIF-brudar får fart på grabbarna i arenan ikväll.
 
 
KROSSA MORA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0