Hockeyallsvenskan: Andra raka segern - Djurgården

Skott: 29-17 (8-6, 8-7, 13-4)
Mål:DIF: Joakim Eriksson 2, Mattias Guter, Nicklas Heinerö & Andreas Englund.
Publik: 5227 personer

Andra raka segern, Djurgården stressade Malmö till avgörande misstag!
Det känns lite konstigt men DIF vann igen, andra raka segern och helt rättvist till slut måste jag säga. DIF krigade och hade ett högt offensivt spel i banan som stressade Malmö, framförallt i den sista perioden som DIF vann med 4-1. Djurgården visade samma offensiv som senast mot Troja och när man tryckte på i sista perioden för att gå för seger så gjorde Malmös defensiv ett par avgörande misstag. Kul att se DIF vinna och göra det rejält och rättvist. Det är inte mycket som skiljer i denna serien och i början hade Malmö flytet med sig. Ett bortdömt  mål av Jocke Eriksson, konstig bana på pucken i det läget. Hög klubba där är enligt mig tveksam efter att ha sett tv-bilder från olika vinklar. Dessutom missade domaren ett straffläge när Saviano revs ner och inte fick avslutet. Malmö hade då också precis tagit ledningen. Men efter det jobbade DIF sig in i matchen igen och fick marginalerna med sig. Viktig kvittering av Guter och pendeln svängde.

Två raka segrar och viktig seger mot just Malmö som ligger sju poäng före DIF i tabellen så har ändå DIF i princip spelat bort sig från direktplatsen till kvalserien. Men om man tar många segrar i avslutningen och med rätt resultat så finns den lilla lilla chansen. Trots allt en match i taget DIF!

*** Kul att se veteranen Jocke Eriksson i riktigt bra form, han är en ledare för laget och visar vägen och får de andra spelarna att växa. En av lagets viktigaste spelare!