Hockeytrean: Förluster även i de två sista matcherna för säsongen.

Omgång 14 och 15

Rydaholms SK - Glimma Hockey
4-3, 3-1, 0-3, 0-1
Skott: 36-30 (10-10, 11-9, 11-9, 4-2)
Mål:RSK: Mattias Hansson 2, Henke Gustafsson 2, Anton Yngwe, Daniel Jonasson & Hampus Åhlander.

RSK tappade allt i sista perioden.
Det var folkligt och festligt denna lördag i Talavidshallen när RSK skulle spela sista hemmamatchen för säsongen. Allt såg bra och tryggt ut med tre och en halv minut kvar av matchen men sen kom ett totalt hjärnsläpp från några av de äldre spelarna i laget som drog på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Det öppnade för ett massivt bortatryck och RSK klarade inte ut det. Glimma kvitterade matchen med 1.41 kvar att spela och det var förstås blytungt för RSKarna men man satte sig i skiten helt själva istället för att vara kyliga och bara spela av tiden. Att sedan gästerna avgjorde på övertid var typiskt. RSK orkade inte reparera sitt jättemisstag. Väldigt tråkig sorti på säsongen av hemmaspelet och inför rätt mycket folk denna lördagkväll.

Trist skada på brorsan.
I matcherns första byte blev en rydaholmsspelare liggandes efter en närkamp i det högra hörnet om Glimmamålvakten och jag upptäckte ganska fort att det var lillebror Simon. Han hade skadat knät i fallet efter en tackling så vi fick bära ut honom på bår. Det visade sig att knäskålen hoppat ur led. Ambulans tillkallades och det blev en tur till Akuten i Värnamo och röntgen där det inte visade sig vara någon fraktur men man fick rätta till knäskålen. Simon dök senare upp en snabbis på hockeyfesten och var inne och hälsade en snabbis innan han åkte hem till familjen.

Förlust i säsongens sista match
Det blev ännu en förlust i säsongens sista match som spelades nere i Höör i torsdagskväll. Matchen betydde ingenting men trots det så låg RSK under med hela 3-0 efter bara fyra minuter. Med ännu en sån start på matchen så går det inte vinna matcher och Frosta hade även 4-0 efter 11 minuter. Nog för att RSK inte hade nåt lag att snacka om med sig ner till Höör bara tolv spelare men det var oerhört lamt och lojt i början på matchen. Matchen var förstås avgjord i mitten på den första perioden och sedan blev det svängigt med mycket chanser åt båda hållen men det var Frosta som gjorde målen. RSK vaknade till lite i sista perioden och snyggade till det så det slutade 7-5 men en riktigt dålig insats.

Förlusten innebar att Rydaholms SK slutade sist i fortsättningsserien div.3 D. En rejäl besvikelse och missräkning.