Jämför tacklingarna och straffen: Jämtin vs Benedetto

 
Situation 1: En ren och solklar "Checking to the head" som träffar med full kraft och dessutom från blindside och med blodvite som följd: Domarens straff: i n g e n t i n g. Domaren står en meter ifrån. Skandal, en rejäl domartavla skulle man kunna säga.
 
 
Situatiuon 2: Kevin Kapstad gör döende svanen av vinddraget. Andreas Jämtin försöker sätta armbågen mot huvudet men missar. Domarens straff: Matchstraff. Dessutom spelade Kapstad fyra byten senare och assisterade till avgörande målet i tredje. Fast nu håller Appelgren Kapstad utanför laget och skyller på att Kapstad har ont i käken och huvudet. Det känns inte helt ärligt måste jag säga. Så farlig var inte denna smällen om du jämför med klippet ovan.
 
Domarnas hårda regeltolkning som bortblåst
Vad hände med domarnas stenhårda regeltolkning med tacklingar/smällar mot huvudet? Matchstraff på den översta, kanske till och med matchpenalty medan Jämtin på sin höjd skulle haft checking to the head 2+10. Men inte matchstraff med tanke på att Kapstad spelade sen. Ligger han som han gör så spelar han på att han är knockad men då spelar man inte mer i matchen. Spelar du efter en sån här grej så har du fejkat och sånt borde med bestraffas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0