Skott: 41-38 (12-12 16-15 13-11)
Mål:RSK: Jimmy Färm 2 och Daniel Herrlin
Publik: 129

Tung förlust i seriefinalen mot SIS.
Det blev ännu en förlust i Movalla Ishall mot SIS igår när RSK föll med 6-3 efter att ha tappat i den sista perioden. Men man gör ändå en bra match i två perioder och har SIS på gaffeln. SIS startade bäst och hade 2-0 tidigt i matchen innan RSK kom in i matchen men efter tolv minuter var det kvitterat och RSK ägde resten av första perioden. RSK fortsatte bra direkt i den andra perioden också och tog rättvist ledningen men sen kom domaren in i matchen och det resulterade i att RSK spelade med en man mindre i stort sett hela andra perioden. Man kan väl säga att huvuddomaren tar för stor roll och går in och fördärvar matchen med sitt märkliga beslutstagande i mitten på matchen då han lyckas hitta den ena utvisningen efter den andra med en mycket märklig nivå. Lagen vet inte vilken nivå som gäller och SIS är laget som drar stor fördel av det. Matchen avgörs vid slutsignalen av andra perioden då domaren delar ut en tiominutare och i sin förklaring står och ljuger för RSKarna om hur det gick tillsom kräver en förklaring i pausen. Dessutom tar han en konstig utvisning direkt i den tredje perioden, SIS tar ledningen i powerplay och behåller övertaget och lyckas även göra 5-3 och matchen är avgjord. RSK försöker komma tillbaka men tiden rinner iväg och istället kommer en puck i tom bur.

Jag vill verkligen inte skylla på domaren idag igen som efter matchen i Finspång men nivån är låg men framförallt ojämn och han gav lagen ett förvirrat intryck och det skapade massa onödig irritation. Exemplet är situationen vid slutsignal i andra perioden där RSK skjuter mot mål precis vid signal. Domaren säger att linjemännen blåste tre gånger. Vi hörde varken eller på läktaren kan jag säga. Men visst jag förstår domaren med som måste bortförklara sig när han får uppretade spelare mot sig. Domaren vet ju själv ju längre matchen går att han inte har koll och att han gör fel i vissa i situationer men värst var nog efteråt när han står och hånler åt RSKarna som går förbi på väg till omklädningsrummet.

Kort och gott så hoppas jag att RSK slipper denna domaren igen. För alla skull.