Hockeytrean:RSK krossade Eksjö - Allt avgörs i Virserum på söndag!

**************************************************************************************************

. . . . .  VS . . . . .

Rydaholm SK - Eksjö Hockey 9-2
1-2, 5-0, 3-0
Skott: 52-26 (8-16, 23-4, 21-6)
Mål: Jacob Gulldén 2, Nicklas Johansson 2, Jacob Johansson, Anton Andersson, Martin Mildéus, Tobias Lönnqvist & Philip Haglund.

RSK krossade Eksjö, nu avgörs allt på söndag.
RSK gjorde sin plikt och vann stort och enkelt till slut mot Eksjö igår hemma inför drygt 150 åskådare. Det var ändå en nervös början där gästerna som kom med tolv man började bäst. Lite darrigt och nervöst efter tolv minuter och 0-2 på tavlan. RSK fick en viktig reducering i powerplay innan paus men underläge 1-2 i paus.

Bortalaget kom med tolv man men efter ett par väl valda ord så var man bara tio man och RSK i powerplay i den andra perioden. Det blev gästernas fall och RSK kunde vända på steken. Rydaholmarna gjorde fem mål i spelform fem mot fyra/fem mot tre och så var matchen förstås vunnen. 6-2 inför tredje och en liten oro för att RSK skulle falla tillbaka och nästan tappa övertaget då detta hänt i de tidigare matcherna man haft en större lednign. Men inte idag utan istället två snabba mål direkt i den tredje perioden.

#3. Jakob Gulldén veteranen har en fått nytändning i vinter

RSK vinner komfortabelt och siffrorna skrivs till 9-2. Noterbart är den glade tvåmålsskytten, veteranen Jakob Gulldén som gör sin 22:a A-lagssäsong inte sett bättre ut sen han kom från Troja/Ljungby nån gång i början på 00-talet. Skämt åsido Jakob har sett ruskigt bra ut i vinter och med hans sätt och agera och spela så är han en ledare på isen och en viktigt kugge för laget.

Inget att än vinst räknas i Virserum
I och med segern igår så är allt upplagt för ett spännande avgörande och direkt avgörande match i Virserum på söndageftermiddag. Det enda som gäller är vinst i och med att SIS (på samma poäng) och Löfstad (en poäng efter) jagar bakifrån. Det som oroar mig lite är alla skador som florerar i truppen då man igår saknade Michael Stridsberg, Emil Gren, Henrik Gustafsson och Daniel Herrlin, dessutom gick Daniel Jonasson sönder under matchen så tränartrion har en del att fundera på till på söndag. Jag hoppas att åtminstone någon av dem kan vara med på söndag för det kommer behövas.

Jag hoppas att alla som är hockeytokiga och hoppas RSK går vidare tar sig till Virserum på söndag för det här är den viktigaste matchen i RSKs historia på flera år. Inter för att låta tjatig även om vi använt termen årets viktigaste match tidigare under säsongen men matchen i Virserum på söndag är verkligen VIKTIGAST! Vinst eller förlust gör skillnad på fortsatt spel eller att säsongen tar slut.