2-2, 1-1, 2-1
Skott: 28-26 (10-11, 9-5, 9-10)
Mål: Emil Gren, Martin Pettersson, Tobias Lönnqvist & Jacob Johansson

Grishockey och fult på isen när RSK föll i Finspång
Det är nästan svårt att sätta känslorna på rätt plats efter gårdagens match i Turbinhallen. Jag har sett många "grismatcher" i hockeytrean genom åren och RSK har aldrig vart det snällaste laget heller men det jag beskådade igår har jag aldrig sett tidigare. Fick information innan nedsläpp att motståndaren FAIK är högst i Fair Play-ligan och snittar 37 minuter per match i serien. Det där tog man ju med en klackspark men redan efter 58 sekunder var stämningen hetsk på isen och då hade vi haft två spelare som kommit till båsen med skador.

Sådär höll det på hela matchen ut i sextio minuter och tyvärr gynnade det hemmalaget än en gång.

Matchen förloras till slut med uddamålet men RSK var värda minst en poäng i matchen. De spelade hockey genom matchen och försökte så gott det gick. 2-2 efter första och 3-3 efter andra så tredje perioden skulle avgöra. Det är väldigt svårt att försöka spela hockey i en sån här match, det handlade mer om att spela smart och undvika att bli skadade i närkamper där det haglade efterslängar och fula smällar. Domaren för dagen hade man ingen hjälp av förutom när han till slut visade ut FAIK-spelaren på matchstraff som varje gång han var inne fullständigt försökte skada en motståndare i varenda byte han var inne. Det var linjemännen som styrde upp matchen ibland när de såg mer vad som hände än huvuddomaren själv förövrigt.

Vilken parodi.

I sista perioden tog RSK ledningen i powerplay efter FAIKs matchstraff och hade även snudd på att få 4-6 i nästa byte men hemmamålvakten slängde ut klubban i sista stund och räddade Anton Andersson skott mot tom kasse. 4-6 där och matchen hade gått till RSK.
Istället avgörs matchen under fyra minuter mitt i perioden då RSK drar på sig två ganska onödiga utvisningar, hemmalaget vänder till 5-4 med sex minuter kvar och även fast man går ner på folk och plockar ut Jesper med 45 sekunder kvar så men matchen rinner iväg och det blir en riktigt sur och svidande förlust mot detta pajaslag.

Det blir ännu en förlust mot just detta Finspång som inte förtjänade att vinna överhuvudtaget. Domaren som tog en drös med utvisningar på hemmalaget, elva stycken skulle tagit det dubbla. Det fanns solklara regelbrott i varenda byte men han blundade och vände ryggen till flera gånger under situationerna och när RSK-kaptenerna skulle påpeka detta snurrade han runt och åkte åt ett annat håll. Det var verkligen en ren parodi på hur hockey ska spelas denna söndag och jag har aldrig upplevt nåt liknande, helt vansinnigt.

Övriga matcher
Eksjö-LinTek 1-6
Virserum-Skillingaryd 3-10

SERIEFINAL I SKILLINGARYD PÅ SÖNDAG!
Trots förlusten igår så leder RSK serien på bättre målskillnad för på söndag är det ännu en toppmatch, en viktig match och DERBY! Så jag hoppas och tror att grabbarna i laget orkar ladda om batterierna rejält inför avslutningen på serien. På söndag väntar en ny seriefinal i Movalla Ishall i Skillingaryd på söndag. För i och med att RSK föll och SIS vann så står nu både dessa lag på 19 poäng. Dessutom hoppas jag man får tilbaka en handfull spelare som inte kunde medverka igår. Det kommer behövas i samtliga tre matcher som återstår om det här ska gå vägen och bli en längre säsong. Vinner man resterande matcher så blir det kval.