Krönika: Tung start för DIF, tuffare än väntat - det kommer inte bli lättare.

Klickade precis ner Viaplay efter att ha sett Djugården bli nollade i Västerås. Känns overkligt.En snabb titt i tabellen och man blir allt annat än glad.
 
Det har gått sju matcher in i årets hockeyallsvenska och mitt kära Djurgården gör allt annat än imponerar.
 
Inte helt oväntat. Lika lite som jag trodde DIF skulle dominera i kvalserien, lika lite trodde jag DIF skulle vinna lätt i varje match i inledningen. Men jag var nog inte beredd på att man skulle prestera så dåligt som man ändå har gjort. Med laget man har på pappret ska man vara med i toppen känns det som men allvaret tog DIF i slutet på första matchen när man tappade ledningen mot Almtuna och sånär förlorade. DIF spelade bra i den matchen långa stunder men när baklängesmålen föll så sprack oron och osäkerheten igenom och det var sånär att man tappade tre poäng i den matchen. När man sedan åkte ner till Ljungby för andra matchen i serien hade man väl förhoppning om poäng. För inget lag åker till Sunnerbohov och hämtar tre poäng. DIF ledde visserligen men Troja vände på tre minuter och sen var DIF ett slaget lag. Väldigt förvånande att man inte orkade vända. Spelmässigt försökte man men spetsen, det där lilla sista som är avgörande fanns inte där.
 
Hemma på Hovet ska DIF egentligen äga och domdera och även andra hemmamatchen slutade med seger mot "ärkerivalen" Södertälje och det kändes genast lite lättare och man hoppades på att DIF skulle bygga upp en vinststreak på minst två matcher. Men spelet går upp och ner i det som följer, bortamatch mot Mora och underläge med tvåmål blev ledning med tvåmål och man såg ut att gå mot tre sköna poäng. Mora lyckade äta ikapp och även vinna matchen på straffar.Tungt och bittert.
 
DIF Hockey har sedan dess vart upp och ner. Eller mest ner känns det som. De kommer inte ner i serien som ett Elitserielag utan ett föredetta Elitserielag som inget lag har respekt för. Annars brukar de lagen ha respekten med sig men ändå ett jagat byte. Tyvärr så har inte DIF kunnat dra den fördelen i början av serien utan man får slita i varje byte i match efter match för att vinna.
 
Serien är ändå femtiotalet matcher lång men efter bkott sju kamper har DIF Hockey redan osmickrande fyra förluster. Målet för laget lär väl vara Kvalserien åtminstone men de kommer bli ett rent helvete att nå dit. Jag tyckte innan seriestart att minst trea i serien måste man sätta som krav på ett ex-elitserielag. Fast ju fler matcher man ser så sänker jag nog garden och säget att allt annat än sjunde plats och playoff är ett stort och brutalt fiasko.
 
På onsdag väntar Karlskoga hemma. Hujeda mig, det kan gå precis hur som helst.

Kommentarer
Postat av: nordan

Underprestera, baksmällan från kvalserien är ihållande och har spridit sig till resten av spelarna. lennhammer är en stor spelare som spelar ett litet spel. linkan hänger inte med och passar illa i den allsvenska brunkarhockeyn.djurgårn som tidigare varit ett tungt lag viker ner sig totallt i närkampspelet. saknas spelare i åldern 22-28,saknas någon uttalad målskytt. challe har en del att jobba på.

2012-09-30 @ 20:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0