Krönika: Lite tankar så här en bit in i säsongen

Det är en härligt höstig fredag utanför fönstret, solen skiner och igår kom de första snöflingorna.
 
 
Nåväl där slutar trevligheterna. För om vi ska snacka allvar så är det inga muntra upplevelser som Djurgårdare.
 
Tvärtom.
 
 
Challe Berglunds vara eller icke vara i DIF Hockey om eländet fortsätter?
 
Jag har precis sett presskonferensen efter förlusten mot Troja igår. Säg vad man vill men det syns och hörs på Challe att han är oroad, riktigt oroad och samtidigt känns lite maktlös. Det känns precis som i kvalserien. DIF klev när där och fick fetestryk direkt och var sedan ett slaget lag på förhand. Tyvärr så känns beteendet igen här i Hockeyallsvenskan och jag kan redan nu säga:
 
Glöm elitserien!!
 
Glöm Kvalserien!
 
Laget har så mycket annat i fokus att jobba med. Att göra mål och vinna matcher. Sen dessutom inte tro att man vunnit matchen när man leder med 1-0 eller att inte lägga sig så fort man får ett baklängesmål tidigt i en match. Det är så små marginaler som sänker laget. Frågan är bara varför. Varför beteendet upprepar sig exakt likadant från förra säsongen.
 
Ett annat problem är också att Djurgården trillade igenom Elitserien och kvalserien och kom ner i Hockeyallsvenskan utan någon som helst respekt. Inget, absolut inget av motståndarlagen har någon som helst respekt eller är rädda för att möta DIF. Tvärtom. De går bara ut och kör och sliter och besegrar ett Djurgården i kras.
 
Det gör så...ont att se Djurgården i Hockeyallsvenskan, det gör det men värst är att se att de inte tror på vad de gör, det finns ingen idé, ingen glädje och framförallt ingen tro på vad man gör i matcherna. Laget är dessutom extra kryddat med Douglas Murray och Gabriel Landeskog från NHL samt en handfull spelare med massor av rutin som ska bära laget mot segrar. Tyvärr till ingen som helst nytta. 
 
Mirakel?
 
Jag vet faktiskt inte hur man ska ta sig ur det här. Djurgården Hockey har börjat uruselt i denna serie och det känns som att det kan bli en ny kvalpärs i vår. Kvalet för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0