Hockeytrean: 47 skott men noll poäng i Eksjö.

2-0, 3-2, 3-1
Mål:RSK: Daniel Herrlin 2 och Calle "Konsum" Thelin

Noll poäng i Eksjö.
Jag hade möjligheten att åka till Eksjö i eftermiddags för att se RSK fightas om nya poäng i hockeytrean.

När vi klev in i Storegårdshallen stod det redan 2-0 åt fel håll. RSK hade precis släppt in andra målet när vi klev in och redan där förstod man att det här inte skulle gå vägen. Tror många hade Eksjös senaste match i huvudet, hemmalaget föll i Eksjö med 0-20. Säkert nåt pinsamt rekord kan tänkas

Det vi inte visste var varför eller hur det blev så. Eksjö saknade ELVA spelare och ville flytta matchen men det gick inte. Därav resultatet och förlust 0-20.

Men bara för det skulle dagens match inte bli en lätt sådan för RSK som man kan tro. Istället får Eksjö en smakstart tack vare ett väldigt tveksamt domslut på ett av målen där man skuffade in Jesper i målet och sen slog in pucken. Det mest komiska är sen att domaren står och säger att det var RSKarna som gjorde det. Märkligt. RSK kommer snett in i matchen och får jobba i uppförsbacke i 60 minuter i afton. Vi som tillresta RSK-anhängare hoppades på en bra omstart direkt i andra men det blev tvärtom. RSK startade piggt och satte hög press men ändå så är det hemmalaget som går upp och enkelt gör 3-0 direkt på sitt första anfall och skott i perioden. Blytungt. RSK måste ha nästa mål och får det. Men när man är på gång och trycker tillbaka hemmalaget så kommer kallduschen när både fjärde och femte målet sitter bakom Jeppe i RSK-kassen. En hel del slarv och dåligt försvarsspel är orsaken. Spelmässigt så är RSK det bättre laget och det känns verkligen inte rättvist med en hemmaledning med 5-1 i det här läget. RSK får viktiga 5-2 och har bud på mer. Eksjö saknar heller inte chanser men RSK är på gång fram till pausen.

I sista gör man ett sista försök att ta sig tillbaka i matchen men hemmalaget dödar matchen efter fyra minuter, 6-2 är matchavgörande och RSK får inget gratis samtidigt som Eksjö mer eller mindre snubblar in pucken ett par gånger när RSK pressat för reduceringsmål. Idag kommer man in snett nästan direkt och får jobba i uppförsbacke hela matchen och varje gång när man är på väg tillbaka så kommer ett mål bakåt. Eksjö får utdelningen som RSK saknar. Spelmässigt är det jämnt inget snack om saken men det är målen som räknas.

8-3 speglade inte matchen och Eksjö var inte bättre än RSK idag, det var frustrerande att se RSK förlora mot ett lag som man ska bemästra i normala fall. Eksjö fick en smakstart och hade flyt och fick mer gratis med sig. RSK sköt 47 skott men gjorde tre mål.