Krönika: Söndagstankar

Det är söndag. Igen.
 
- - - - - - - - - -
 
Djurgården Hockey är ett bottenlag i Allsvenskan anno 2012/2013.
Det är rubriken efter 19 omgångar där DIF endast vunnit sju matcher. Det är för dåligt. Det är under all kritik och det vet hela Djurgårdsledningen med vd, styrelse och Challe Berglund.
 
Äntligen så insåg Challe att hans tid i båset för DIF Hockey var över och klev undan.
 
Challe är ingen vinnartränare. Trots hans mångåriga karriär som spelare i klubben
 
Tony Zabel får alltså chansen igen som huvudcoach ihop med Mats Bäcklin.
 
Som läget är nu så ser det inte ut att bli så värst mycket roligare. Fast vi kan ju bara hoppas att det vänder. Det måste bli ett slut på eländet för våra Djurgårdare. Jag finner inte så mycket mer ord att skriva om DIF än det som redan skrivs i media
 
Frågan är vad tränarbytet betyder inför dagens klassiska möte med Leksands IF. Hovet är utsålt vilket betyder 8000 personer och jag hoppas att det kommer koka Gul, Rött och Blått
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  
 
och så tar vi ett rejält hopp neråt i seriesystemet.
 
Hemma i byn så krigar de på:
 
Moderklubben och laget i mitt hjärta: Rydaholms SK
 
Deras start i hockeytrean har inte gått riktigt som man vill. Endast två vinster på sju försök är väl inte riktigt bra och absolut inte vad laget själva siktat på. Förlusterna mot HA74 och Ljungby är väl inte så mycket att säga om. Men både mot Eksjö och Skillingaryd skulle det kanske sett annorlunda ut. Fast jag tycker ändå det har blivit lite bättre sen förlusten mot Eksjö. Dessutom så höll man igen riktigt bra mot seriesuveräna HA74 i den svåra bortamatchen. Efter det har det sen blivit två raka segrar mot Virserum och Eksjö.RSK gick efter senaste segern upp på en tredjeplats i tabellen vilket är riktigt bra.
 
Formen pekar uppåt igen för RSK och det hoppas jag den gör efter kvällens match med. Men då det vänder fort i den här serien så det gäller att vara med från början. RSK har haft några matcher där man hamnat i ett onödigt underläge redan efter några minuter och man har fått jobba ikapp hela matchen.
 
Idag väntar Skillingaryd i Talavidshallen, säsongens andra derby. Förra mötet vann SIS knappt med uddamålet i en match som RSK skulle vunnit om man skött sina kort på rätt sätt. Men som sagt i såna jämna matcher är det små marginaler, ett misstag kan få en väldigt stor konsekvens. Det återstår två matcher kvar av grundserien i hockeytrean och ska RSK ha chans på att bli en av de bästa treorna så måste det bli två raka segrar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0