SM-Slutspelet 2012: Semifinal #2. Maraton på Hovet gick till kopian "AIK". Brynäs kvitterade rättvist i Karlstad.

50.49 in i sudden death - avgörandet.
Jag tycker faktiskt synd om AIK, surt som bara den och förlorar mot TråkSkellefteå.

Skellefteå malde ner AIK till slut
Ett fullsatt Hovet skapade en galen stämning och det lät betydligt mycket mer idag än det har gjort under vintern. Dessutom får AIK en kanonstart med två mål på sex minuter. Vilket lag som helst hade nog aldrig rest sig efter en sån blek start dessutom inför ett sånt massivt tryck som Black Army skapade. Fast istället för att krypa ihop så klev SAIK upp mer och mer och fick ett livsviktigt reduceringsmål innan paus.

SAIK fortsatte på samma väg och tog över fullständigt i andra matchen. Spelbilden vände totalt och AIK hade svårt att hänga med. SAIk vände matchen och det var fullt rättvist. 2-0 blev 2-3 efter Oscar Möllers två snabba mål. AIK såg då tagna ut och SAIK hade vänt från totalt underläge till full kontroll på matchen. SAIK drar då på sig en utvisning och AIK får chansen i powerplay. Det förvaltar man väl och gör viktiga 3-3. AIK får en chans att komma med igen och tar den och hade inte det kommit tror jag SAIK hade gjort nåt mål till och avgjort matchen.
Ju längre matchen gick så såg Skellefteå gå mot segern då man sakta men säkert maler ner Gnaget. Fast AIK vägrar ge upp och tar ledningen genom sitt andra powerplaymål i matchen. AIK ledde mot slutet av matchen men det kändes inte säkert. SAIK var vassare och tyngre i anfallen och det gick inte för Gnaget att stå emot. Jimmie Ericsson tar sig igenom och kvitterar med ett ganska snyggt mål. Matchen slutar 4-4 på ordinarie tid och det gick till sudden death.

Jag tror att hela Hovet trodde på ett tidigt avslut men denna matchen skulle gå till historien som den tredje längsta i SM-slutspelet. 50 minuter och 49 sekunder in i densamma, alltså i tredje övertidsperioden så kommer avgörandet efter att Dick Tärnström helt regelrätt dragit på sig en fyraminuters utvisning efter en högklubba med blodspillan. Det är synd om AIK när målet kommer men sett till matchen så var det kanske rättvist. Visserligen små marginaler men AIK gick verkligen på knäna mer än SAIK i slutet. AIK fick försvara sig och gå på kontringar medan SAIK förde spelet. Lite trist avslut att det ska avgöras i powerplay men sån är hockeyn.

Hade AIK vunnit igår så hade det vart tungt för SAIK men nu vänder serien upp till Kraft Arena och SAIK är med i matchen och har riktigt bra förutsättningar för att ta tag i denna matchserie. Ändå jämnt och ovisst.

________________________________________________________________________

Färjestad - Brynäs 2-4

#19. Calle Järnkrok - matchvinnare med ett mål och ett assist.

Brynäs tog tung skalp och kvitterade matchserien

Matchen som gick på kanalen jag inte hade så kunde bara följa via rapporter på C+ och via appen Efter en mållös förstaperiod så gör Brynäs en bättre andra period än hemmalaget och skaffar sig en viktig tvåmålsledning inför sista perioden tack vare ett mål i powerplay bland annat.. FBK kommer ut och måste ha nästa mål. Man får det också tidigt i sista genom babyface även kallad gnällspiken nu i slutspelet, FBKs Rikard Wallin. FBK fick efter det massor av energi men det blev tyvärr en målvaktstavla, eller en halv sådan när Fredrik Pettersson-Wentzel vallar in pucken själv när han är ur balans i målgården. Brynäs Jonatan Grahnström slänger in pucken på mål och den studsar på plocken på PW och in i mål till viktiga 1-3. Det blev lite av ett matchavgörande mål FBK som då var riktigt på gång och jagade kvittering. FBK repade mod och fick till en reducering nio minuter kvar efter
videogranskning.

Brynäs gör en riktigt bra och smart bortamatch mot ett sylvasst Färjestad på hemmaplan. FBK satsar i slutet och plockar målvakten men då kommer det ett mål i tom kasse till slut och Brynäs vinner rättvist och det är kvitterat i matchserien. Tyvärr så ballar matchen ur lite för mycket i slutet. Det var tufft och grinigt men det rann över för Färjestads finske spelare Hannes Hyvönen, normalt en målsniper som först huvudtacklar bakifrån Simon Bertilsson i Brynäs och får då ett matchstraff, sen börjar han slåss med Brynäs Jörgen Sundqvist och fick ett till, lägg då till att han drog på sig en tvåa för crosschecking. Hyvönen får ett totalt psykbryt vilket jag tycker ska rendera i minst fem matcher, minst! Det är onödigt, han gör det med flit och han fortsätter slåss. Inget att snacka om även om man är sur och har förlorat matchen. Vilken pajas och han måste väl ångra sig om ett par dagar när han får sin dom. V

Årets hjärnsläpp: Hannes Hyvönen, Färjestad
Jag hoppas Hyvönen har spelat färdigt för säsongen. Vilken pajas.