SM-Kvartsfinal #3: AIK kopplade viktigt grepp. Modos "räka" fixade livsviktig seger

AIK kopplade greppet.
AIK fortsatte ikväll den inslagna vägen efter segern hemma senast. Man följde upp med en ganska klar seger i den tredje kvartsfinalen i Coop Arena. AIK chockade hemmalaget i den andra perioden när man på tre magiska minuter gick upp till en tremålsledning. Luleå reducerade men kom inte närmre än 2-3 med åtta minuter kvar, andra målet var en riktig tavla av Viktor Fasth som inte fick iväg pucken. Förövrigt den lilla fadäsen var han nyckeln till seger för sitt AIK som inte slarvade och lät Luleå föra matchen ikväll. Fortsättningen i denna kvartsfinal kommer bli högintressant. AIK har vänt det här till sin lilla fördel och dessutom hemmamatch på fredag. Fredagsmatch i slutspelet hemma på Hovet måste bara betyda knökfullt utsålt och tokgalen stämning på fredag annars är det riktigt pinsamt av AIK-supportrarna.

#18. Kent McDonell

Matchens delikatess och slutspelets snyggaste mål svarade AIK och Kent McDonell för. McDonell avslutade snyggt efter att både Johannes Salmonsson och Josh MacNevin varit med i framspelet. Slutspelets snyggaste mål så här långt!

Skellefteå - Modo 2 - 3 efter sudden death

Skellefteå leder med 2-1 i matcher

Skrällen - Rob "Räkan" Schremp tog chansen på straff.
Jag trodde ju helt säkert att SAIK skulle leka hem det här för Modo har  inte vart nära att välta SAIK i de tidigare två matcherna. Men ikväll så var inte SAIK lika bra, man bjöd in Modo helt enkelt och det tog man vara på. Dessutom så var SAIKs målvakt Joakim Eriksson inte alert. När man sett bilder från matchen så är det bara att konstater att samtliga tre puckar som trillade in inte var helt otagbara. Andra målet ska Jocke ta. Tungt för SAIK men man gjorde inte en bra match idag och Modo tog vara på chanserna.

Nästa match går i Örnsköldsvik på fredag och helt plötsligt från att vara uträknade så har nu The Heart of Hockeys lag ett jätteläge att skaka om Skellefteå på riktigt allvar. Räkna med ett gruvligt revanschsuget Skellefteå ut på isen på fredag.

...och till sist..
Jag hade ju tokfel. Jag skrev att Modo var chanslöst efter förra matchen där SAIK vann enkelt med 0-4 i Fjällräven Center. Men det här är slutspelet och då ska det ske såna här överraskande segrar från lag som är mer eller mindre uträknade. För kom ihåg det är skrällarna man minns längst samt att det är ju det som gör slutspelen så ovisst.