Kvalserien 2012: Det lilla lilla hoppet lever.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 7

************************************************************************



Mika.Z - Matchvinnare

Djurgårdens IF - Örebro Hockey 4-2
2-1 1-0 1-1
Skott: 28-31 (8-11, 9-10, 11-10)
Mål:DIF: Mika Zibanejad 2, Daniel Tjärnqvist och Pontus Åberg
Mål:ÖHK: Johan Wiklander, Marcus Weinstock
Publik: 6032 personer

Äntligen lite flyt.
Det var som vanligt inledningsvis när DIF spelar hockey denna säsongen. Den där Wiklander sa i tv att han skulle göra mål om han kom fri med Wesslau. Exakt 31 sekunder senare är det precis vad han gör och ger Örebro en tidig ledning. Tankarna flög då iväg direkt och det luktade ännu ett fiasko och totalt mörker. Det lilla hoppet dog direkt. När det målet föll så satt jag bara och skrattade. Det var så typiskt och jag tänkte att absolut ingenting går rätt för DIF Hockey i år. Men skam den som ger sig. DIF fick ett powerplay och Daniel Tjärnqvist tog i för kung och fosterland, siktade och kvitteringen satt som ett frimärke. DIF gör ingen bra match idag men på nåt vis så får man med sig målen lite oförtjänt. Äntligen lite medflyt trots att man fakstiskt inte spelar bra. Mika Zibanejads maskerade ledningsmål bara minuten senare efter kvitteringen kändes kanske inte rätt men det var rättvist. DIF förtjänade flytet denna kväll. DIF tog med sig ledningen in i paus.

Gästerna Örebro gör allt rätt denna kväll utom att sätta pucken i nät. Man spelar bättre än DIF men får inte till det. Gustaf Wesslau gör en bra match i målet trots att han släppte första skottet efter 31 sekunder in i matchen. Tycker att Wesslau sett lite darrig ut därbak de senaste matcherna och släpper puckar som han brukar ta. Idag gjorde det inget eftersom DIF fick målen när man behövde de. Dessutom blev det tre mål i powerplay. Islossning när det som mest behövdes. Innan hade laget gjort ett mål på 18 försök. Tjärnqvists 1-1, Zibanejads 3-1 och Pontus Åbergs 4-2 gav seger idag. Tre mål i numerärt överläge blev matchavgörande för DIF Hockey.
Äntligen.

Bra agerande av klacken igår trots...
Det var ändå över 6000 personer som kommit tillbaka till Hovet för att stötta vårat DIF Hockey. Det jag inte förstår är klicken i klacken som försökte klaga och skandera "Avgå Styrelsen" med mera. Riktigt bra av merparten av klacken kunde bua ut sina egna och sjunga och heja fram laget till seger istället. Vi fans måste stödja allt vad vi kan nu det sista. Det finns ett litet litet hopp och kan vi inte försöka hjälpa grabbarna fram till ett direkt avgörande i Lindab Arena nästa fredag?


Övriga resultat
Timrå-Rögle 2-1 efter sudden death
Bofors-Leksand 1-3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0