Funderingar så här dagen efter Djurgårdens totala misslyckande.

Djurgården Hockey spelar inte i Elitserien nästa säsong.
Det känns overkligt, så fruktansvärt surrealistiskt och det är det värsta hittills som jag upplevt som Djurgårdssupporter och jag kan ju säga att det känns tio resor värre än att förlora en SM-final. Det här är värre, det här är så illa, så illa.


Hur i hela hälsingland kunde det gå så här fruktansvärt illa.



- Hardy Nilsson?

- Janne Järlefeldt?

- DIFs klubbledning?

- DIFs styrelse?


Alla dessa fyra element är så skyldiga så de borde skämmas ögonen ur sig. De har sett till att Djurgården Hockey trillar ur högsta serien för första gången i historien. Grattis men ni kommer för alltid bli ihågkomna för detta negativa.

För Djurgården som förening och som hockeylag är det en också en fullständig katastrof. Dock inte för hockeysverige som media vill göra gällande. Det viktigaste här är att man har förlorat elitserieplatsen och det är en lång och fruktansvärt tuff väg tillbaka.

Laget kommer drabbas av massflykt, för det är ingen elitspelare som vill harva i lingonserien. DIF kommer få stora problem att bygga ett lag för att ta sig till kvalserien inför nästa säsong.

Frågan är hur DIFs klubbledning och styrelse ställer sig. Har man råd att satsa eller ska man återgå till budgetlag fyllt med mediokra stockholmsspelare? Egentligen har DIF Hockey begått ett rejält misstag som kostade Elitserieplatsen denna säsongen när man inte värvade för att vinna, för att gå till slutspel och SM-final.

Jag säger det igen. Nils Ekman försvann förra säsongen och det visste man om redan då, men varför värvade man ingen ersättare i samma klass som Nisse? Vi valde att inte förlänga med Daniel Widing och Mika Hannula som var utpräglade målskyttar men värvade DIF några ersättare, målskyttar - NEJ

DIFs klubbledning och sportchef Janne Järlefeldt tog beslutet alldeles för sent att man sparkar Hardy Nilsson när laget redan var totalt nerkört. Det skulle gjorts tidigt, mycket tidigare.

DIF sparkade Josef Boumedienne
efter många om och men, det skulle gjorts tidigare men ersatte vi honom. - NEJ! - - - Varför?

Timrå erbjöd Fredrik Bremberg precis innan transferfönstret men DIFs sportchef och eller Hardy Nilsson tackade tvärnej. VARFÖR? Varför? Linkan hade lyft vårt anfallspel och framförallt powerplay då vi alla vet att Linkan bara lyckas och trivs i en klubb, Djurgården.

.......och där så begick sportchef Janne Järlefeldt ännu ett stort misstag av många som skulle bli ödesdigert för DIF Hockey denna säsong.



Vad händer med fansen som har stått där varje match varje år sen 2007? orkar Järnkaminerna att slita med att fylla Hovet i hockeyallsvenskan, jag vet att de vill men orkar folk. Det behövs ju som aldrig förr men hur ska man orka ladda om? Kliver vissa tillbaka till säsongen 2005/2006, där en liten tapper skara på hundra pers skrek lite när de orkade.

Jag är orolig för att det här är början på en tung och väldigt trist tid i DIF Hockeys historia.

Det är inte bra för Stockholmshockeyn att DIF trillar ur högsta serien. Vet inte om det är en katastrof för hockeysverige att DIF inte spelar Elitserien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0