SM-Kvartsfinal #2: Skellefteå kommer ta fyra raka - AIK kvitterade rättvist inför fullsatt Hovet

**************************************************
Elitserien 2011/2012
***************************************************
SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 2 i bäst av 7
***************************************************



AIK - Luleå 4-2

Det står 1-1 i matcher

Kvitterat i matchserien
Fullt ös på Hovet, äntligen verkade AIK-fansen förstått allvaret med hockeyn och fyllde Hovet denna kväll. Stämningen var magisk eller mer än så om man ska tro min lillebror som var på plats. Brorsan och tre polare fixade både bil och chaffis för att åka 45 mil enkel resa för att se matchen i huvudstaden. Luleå tog tag i matchen men en bit in i andra var AIK ifatt spelmässigt och fick målen när man behövde. AIK vann rättvist ikväll och fick tillbaka lite flyt i och med att Luleå gjorde två självmål och med tanke på de två första som Luleå gjorde i matche ett så är det kvitterat i flytmål. AIK vinner ändå rättvist ikväll. Intressant tredje match att vänta i Luleå på onsdag.





Se tacklingen och avgör själva? Kommentar? Adam Edler? Simon Rova?

Klart Abbott var ångerfull efter matchen i tv-intervju. Det är alla spelare efter en match och när man gjort något dumt. Skämskudde!

Olyckligt men så onödigt.

Borde inte broder Cam Abbott förklarat för Chris att såna tacklingar ger såna skador precis som Cam har? Chris sa i tv efteråt att AIK-spelaren borde ha mer respekt och vara beredd på att få en tackling i ryggen där.  Det är klart att det inte var Abbotts fel, han fullföljde ju bara. Hoppas då att han får en likadan tackling tillbaka och står upp efteråt och ursäktar sig att han inte hade respekt och var beredd. Jag tycker bara det är onödigt varje gång en sån här tackling i ryggen sker som leder till skada. Alla tacklingar mot huvud och tacklingar i ryggen ska beivras hårt. De ska bort och sker dom ska man få skit för det med. Ordentligt så kanske de lär sig att tänka till. Men på något vis så kändes den typisk för att komma ifrån just honom. Dessutom typisk bara för att Luleå låg under så gjorde han det i ren frustration och övertändning. Matchstraffet var inget att snacka om, skada ska beivras. Det handlar fortfarande om att ha lite känsla som jagande forward i det läget och allt det där. Onödigt var det och hoppas att Pavlikovsky inte blev illa skadad. En avstängning borde vara att vänta. Problemet är dock att disciplin/lotterinämnden både blandar och ger.



Modo - Skellefteå 0 - 4

Skellefteå leder med 2-0 i matcher

Klasskillnad.

Skellefteå mot fyra raka. Tyvärr så är det klassskillnad i denna kvartsfinal. Jag tycker inte Modo förtjänar att spela slutspel i år heller, inte för jag vet om Linköping eller Växjö hade gjort det bättre om de klarat det. Men det kommer ta slut efter match fyra. Riktigt blekt av Modo att inte ens lyckas spräcka nollan på hemmaplan i en så viktig kvartsfinal. SAIK känns bättre på alla postioner. Modo måste vinna två matcher i Kraft Arena om man ska vända på det här. Det finns inte på en karta. Modos semester börjar på fredagkväll och SAIK får då några extra vilodagar inför semifinal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0