En poäng räcker inte. Kniven på strupen mot Modo och HV71...

Säsongen 2011/2012
Omgång 53



Timrå IK - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0
Skott: 32-29
Mål:TIK: Jesper Dahlroth & Matt Murley (straff)
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad.
Publik:



Tungt depp ikväll för DIF Hockey

Det går inte att vinna på beställning...
Det spelar ingen som helst roll vad spelarna eller laget heter eller vilken placering de har. Det går aldrig att åka upp och hämta tre poäng av ett lag som är totalt avsågat. Precis det fick vi se ikväll när DIF bara skulle åka upp och hämta tre poäng för det skulle ju vara så enkelt enligt alla experterna. Jag blev så irriterad av att höra det, för det fanns liksom ingen logik i det. DIF vinner knappt nuförtiden och definitivt inte på beställning och bara för att Timrå är sist i tabellen. DIF kom aldrig igång i matchen i kväll i Eon Arena utan det var Timrå som spelade ganska avslappnat och försökte så bra det gick.

Efter en mållös första period så var det Timrå som tog ledningen på ett slumpskott från blålinjen som inte var helt otagbar för Wesslau men varför gnälla på DIFs supermålvakt när laget inte överhuvudtaget presterar. Matchen i Timrå gick fort de första två perioderna och tredje rann iväg ganska bra med och DIF kom inte till några vidare målchanser utan det kändes mer som att Timrå kunde avgjort med både 2-0 och 3-0. Enda gången i matchen som DIF lyckades att behålla pucken i anfallszon längre än några sekunder var när man plockade ut Gustaf Wesslau och spelade med sex mot fem. Jimmie Ölvestad fick fira sin 500 matchers-dag med att kvittera med xx sekunder kvar och ta matchen till förlängning. Det var det enda bytet som var rätt idag. I övrigt fruktansvärt tamt, krampaktigt och blekt från DIFs sida i en sån här riktigt viktig match. I sudden så åkte lagen och väntade på straffar, inget av lagen vågade egentligen gå för seger utan matchen fick avgöras på straffar.

En poäng mot Timrå ikväll är undermåligt och duger inte, det håller inte och definitivt räcker det inte. Vi djurgårdare får nu ställa in oss på de två jobbigaste matcherna i serieavslutning på mannaminne. För att DIF i praktiken klara kontraktet nu gäller det att Linköping tappar poäng mot antingen HV71
Klart är nu att Djurgården måste vinna hemma mot Modo på lördag OCH borta mot HV71 på tisdag för att ha så stor möjlighet att slippa kvalserien. Linköping tog tre tunga poäng hemma mot Skellefteå i afton vilket sätter enorm press på Djurgården de sista två matcherna. Jag tror nog inte matchen på lördag på Hovet är den sista denna säsongen för Djurgården Hockey

Matchen idag var ett kliv tillbaka och DIF får börja om på nytt. Frågan är hur det ska gå till och på vilket sätt man ska förändra för att få lite medgång. Det är tung en sån här kväll. Riktigt tungt.

Övriga matcher
Frölunda-Växjö 1-3
Grattis Växjö Lakers
till nytt kontrakt. Stark seger i Göteborg, riktigt bra gjort.

AIK-Luleå 0-1 efter sudden death:
USCH och FY
åt Luleå Hockey som tråkat ut Elitserien nåt så vansinnigt i år och inte nog med det, dessutom vann de serien ikväll och en miljon kronor. Det är ett rent hån mot hockeyn tycker jag. För det är inte på ett sånt här passivt och fegt och tråkig sätt som hockeyn ska spelas. Luleå Hockey är Elitseriens tråkigaste lag och som spelar den absolut tråkigaste hockeyn på mannaminne. Måtte inte Luleå Hockey vinna SM-guldet, det vore en skam för svensk ishockey.

Modo - Brynäs 1-2 efter straffar

Linköping - Skellefteå 3-2
Matchen vi DIFare följde stenhårt ikväll gick inte alls som vi hoppades. SAIK kvitterade och såg ut att vända men LHC kämpade sig till tre viktiga poäng.

HV71 - Färjestad 6-3
HV71 hade lekstuga med ett väldigt blekt FBK. Märklig match där HV hade 5-1 men FBK jobbade sig in i matchen men HV höll undan till slut.

Kommentarer
Postat av: Adam

Usch och fy för att Luleå vinner elitserien skulle knappast tro det. Det är väl upp till motståndarna att bjuda upp till kamp. Luleås problem är målskyttet, därav så låg målproduktionen och tråkstämpeln.

2012-03-04 @ 11:17:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0