Bra match mot Leksand igår - Tjärnqvists 1-1 var viktigt.

Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad
Mål:LIF: Jens Bergenström
Publik: 8094 - FULLSATT - Ett kokande Hovet lyfte DIF till seger

Härlig kväll på Hovet - Veteranerna klev fram när det behövdes.
Det blev en härlig kväll på Hovet till slut. Hela dagen gick man och hade en tung klump i magen och visste att kvällens match var av oerhörd betydelse. Elitserieplatsen stod på spel. När väl matchen kom igång satte DIF återigen en stark press på gästerna som inte riktigt hängde med. Ändå var det LEksand som gjorde första målet. DIFs Marcus Nilson sköt ett skott i ribban, Leksand vände och kontrade och då kunde Jens Bergenström fri med Wesslau göra göra 0-1 helt oförtjänt. DIF ledde spelmässigt men Leksand målmässigt efter första perioden. Orättvist.

DIF gick in i paus och laddade om och kom ut i den andra perioden och fortsatte i samma stil. Det var kul att se att laget ändå fortsatte i samma stil istället för som i tidigare matcher bli stillastående och passiva och agera väldigt nervöst. Nästa mål var viktigt att det var DIFs och det kom till slut när Mika Zibanejad stack på en långpuck, vände in mot mål och frispelade Mathias Tjärnqvist som fick öppet mål och det var kvitterat. Det kändes som att kvitteringen var sanslöst viktigt för matchen, hade dalalaget fått 0-2 så hade nog Hovetpubliken buat matchen ut. Målet gav DIF det lilla extra att våga gå för seger. För i sista perioden var det DIFs trummande och hårda press som till slut gav en härlig viktoria. Veteranerna klev fram när det som mest behövdes. Först Tjärnqvists kvittering men sen var det lagkaptenen Marcus Nilson som klev fram som kämpade sig igenom och gjorde viktiga 2-1. Efter det så hade DIF koll på händelserna. Laget jobbade hela vägen ut och när Mackan lyfte fram pucken till Jimmie Ölvestad som kom med fart så var 3-1 ett faktum, segern var klar. DIF vinner äntligen en match efter en gedigen insats över sextio minuter. Leksand ledde oförtjänt efter första men DIF reste sig och vände matchen och gör det med full koll. En riktig ljuspunkt på väldigt länge.

Djurgården vinner en match efter kanske en av säsongens bästa insatser när det absolut som mest behövdes. Viktigt för spelarna och tränarna att se att det fungerar på det sätt man vill. Men vi ska komma igång här och nu att det var bara en seger en trepoängare. Redan nu ligger fokus på matchen i Behrn Arena på torsdag och en ny väldigt betydelsefull måstematch. Eller de sju matcher som återstår kommer alla vara oerhört vitktiga att försöka vinna. DIF kom efter i kvalserien men tog chansen att hänga på igår. Kanske var det ändå en början på något. Det är löjligt små marginaler och torskar man på torsdag är goda råd återigen svindyra.