Vilken natt, vilken upplevelse, GRATTIS JUNIORKRONOR TILL GULDET!



Svenska historiska hockeybilder signerat våra svenska juniorkronor och kommenterat av Chris "det är bra där" Härenstam och Mikael Renberg

Mika Zibanejads guldmål i förlängningen mot Ryssland som betydde 1-0, JVM-GULD, 31 års väntan är över. Det var värt varenda sekund att sitta uppe inatt. Jag upplevde nog att en stor del av befolkningen svenskar satt uppe inatt och följde dramat. Det var ju mållöst efter full tid trots 51 svenska skott mot den ryske målvakten Andrej Makarov. Makalös var ryssen men ändå tycker jag aldrig han behövde svettas rejält. Matchens chans kom med 32.3 sekunder kvar när ryssarnas fixstjärna Kuznetsov vände om i anfallszon och la en pass snett bakåt där en lagkamrat kom rusande och tryckte dit pucken....MÅ....Nej Johan Gustafsson var med och hur säker som helst och räddade pucken. Hjärtsnörpen var nära där och jag tror nog att så skedde på Chris Härenstam, sveriges nya superkommentator, vilken inlevelse och vilken kommentator. Ihop med Micke Renberg som växt in i rollen rejält efter kungen själv: Niklas Wikegård så gav de båda oss tv-tittare en upplevelse för livet. Tack grabbar för det.



#20. Mika Zibanejad, Djurgårdens IF avgör finalen i sudden death.

Som om det inte var nog så var ju sudden death än värre, än jobbigare. Nu visste man om puckuslingen trillade in så var det över. Frågan var det skulle hamna då Sverige ägt matchen trots en rysk vass avslutning i sista perioden. Ryssarna var sylvassa i sina kontringar och skapade lite hetare chanser än Sverige. Men så kom läget till slut efter halva sudden. Mika Zibanejad avvaktar spelet när ryssarna försöker spela sig ur zon men urstarke backen Patrik Nemeth, AIK sliter hårt och lyckas stoppa ryssarna, Zibanejad fullföljer och kommer in i situationen, får med sig pucken och lyckas ta sig förbi den ryske backen och fri med Makarov i det ryska målet lyfter han in 1-0 med en typisk Mats Sundin-backhand. Resten är historia.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0