Oerhört viktigt bottenmöte på Hovet - Knivskarpt läge Djurgår´n

Elitserien 2011/2012
Omgång 39



Platt fall eller stolt seger idag - Det finns bara ett alternativ!

Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 19.00


Kvällens enda match visas 18.45


Vinst - Det finns inget annat
Bottenmöte med stort B på Hovet ikväll. Jumbolaget Timrå kommer på besök och med tanke på DIFs senaste förluster så är DIF inte långt ifrån träsket heller just nu. DIF har åter satt sig i skiten och läget är knivskarpt. Ikväll finns inget annat än seger. Vid ännu en förlust som skulle betyda tredje raka så är DIF nerdraget kring det otänkbara kvalstrecket. Linköping som ligger under DIF före Timrå är bara två poäng efter. DIF är just nu tia. På nåt vis så speglar faktiskt tabellplatsen säsongen. För nån vecka sedan var DIF sjua. Nu är det tionde plats som gäller och läget är allvarligt. 

Låt Tolsahändelserna bli en enorm tändvätska!
Problemet inför kvällen för DIF är att man saknar fyra nyckelspelare: Ölvestad, Tjärnqvist, Nilson och Zibanejad. Tre av dem kan DIF tacka Frölundas Jari Tolsa för, det är fortfarande svårt att förstå att Nilson får lika lång avstängning som Tolsa, Tolsa skadar två spelare som inte kan spela hockey på minst en vecka, Tolsa är helt oförstående till domen medan hans tränare f.d Djurgårdaren Kent "Lill-Kenta" Johansson fortfarande lipar i media och inte förstår någonting. Nilson däremot som inte delade ut ett enda slag mot den som förtjänade det, Tolsa förstås, råkade veva till en linjedomare lätt på armen, både linjedomaren och huvuddomaren vet att det inte var mot domaren utan mot Tolsa. Men ändå så anmäler linjedomaren Björn Wettergren händelsen som att Nilson med klar avsikt slog på honom.

Läget i lagen
Djurgården: Det är inget vidare bra läge inför kvällens match förutom att Pontus Åberg är tillbaka. Skador, sjukdomar och avstängningar präglar laget: Daniel Tjärnqvist och Jimmie Ölvestad är borta nån vecka efter Jari Tolsas huvudtacklingar. Marcus Nilson fick en oerhört löjlig avstängning för ett slag mot en linjedomare. En större skandal kan man ju lugnt säga. Dessutom är Mika Zibanejad sjuk samt att backen Josef Boumedienne är knäskadad.
Timrå: Till kvällens match mot Djurgården saknar man båda sina ordinarie målvakter, Stefan Ridderwall (höft) och Joakim Lundström (förkyld). Dessutom är både lagkaptenen Elias Granath och Nichlas Torp också drabbade av sjukdom och har fått stanna hemma i Sundsvall. 
I målet slänger Anders Karlsson Sundsvallslånat Gustaf Lindvall. In i laget kommer också J20-målvakten Rickard Steijer och J20-backen Joel Östman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0