Mario Kempe klev fram och såg till att DIF blev vinnare igen!

Elitserien 2011/2012
Omgång 39



#70. Mario Kempe visade vägen med två mål

Djurgårdens IF - Timrå IK 3-0
1-0, 0-0, 2-0
Skott: 26-26 (11-9, 9-7, 6-10)
Mål:DIF: Mario Kempe 2 & Tim Eriksson
Publik: 5815 personer på Hovet

Viktig trepoängare på Hovet
DIF tog en viktig seger mot Timrå efter en väldigt försiktig inledning där gästerna ville och vågade merförsiktig inledning. Första perioden var ganska dålig från DIFs sida trots en jämn period. Gästerna Timrå ville och vågade mer och spelade rakt och enkelt. Det var väl ren tur egentligen att DIF gör matchens första mål efter en individuell prestation av Tim Eriksson. Målet är det enda DIF tar med sig från den första perioden. DIF hade fler chanser men spelet i powerplay är för tillfället helt obefintligt, både i fem-mot-tre och fem-mot-fyra. DIF kom sedan ut och jobbade sig in i matchen mer och mer och trots att andra perioden blev mållös så var nu hemmalaget i fören.

Mario Kempe satte sedan tvåan tidigt in på sista perioden vilket var oerhört viktigt. Det blev för jobbigt för Timrå som försökte få kontakt men Gustaf Wesslau i DIF-kassen storspelade. Han var fenomenal igår och stod på huvudet ett par gånger och räddade pucken. Bra att se Wesslan hålla hög klass i match efter match, han är lagets viktigaste spelare. Timrå satsade allt i slutet med sex spelare då DIF fick Brodin utvisad men istället kunde Kempe åter sno pucken och sätta trean i tom kasse. Viktigt att se grovjobbande Kempe producera framåt.

I och med segern så petade DIF ner både AIK och Modo under slutspelsstrecket men vilken otroligt jobbigt jämn serie årets Elitserie är. Från plats fem ner till elfte på kvalserieplats skiljer det sex poäng. Serien kommer bli en stenhård kamp för lagen från femte plats och neråt då jag anser att Skellefteå, Brynäs, Luleå och HV71 redan är klara för slutspel. Tror också att serien kommer avgöras i tredje perioden i omgång 55. Kamp in på mållinjen alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0