DIF verkar suget på tidig semester alt. kval?

Elitserien 2011/2012
Omgång 37



Brynäs - Djurgården 3-1
2-0, 0-1, 1-0
Skott: 28-30 (13-8, 6-9, 9-13)
Mål:BIF: Jesper Ollas, Jakob Silvferberg, Daniel Widing,
Mål:DIF: Patrik Cehlin


Inte helt oväntad förlust i Gävle...
Jag kan nog inte med ord beskriva besvikelsen över kvällens förlust, även om jag inte är speciellt förvånad. DIF är så otroligt ojämna. Men den fjortonde förlusten i årets elitserie var onödigt tung, men också framförallt en klantig förlust. Varför sätter man sig i skiten direkt i den första perioden allt som oftast numera. Det är klart man får dåligt självförtroende och börjar hänga med huvudet efter en eller ett par insläppta mål. Förlusten idag var helt rättvis inget snack om saken men saken är den att det ser ut på liknande sätt i varje förlust. Visst DIF spelar upp sig och vinner ofta skotten men hur många målfarligheter skapar man, nej just det dem kan man räkna på en hand. Problemet är att det finns ingen naturlig målskytt i laget, det räcker liksom inte att snurra ute i hörnorna och sen skjuta en fösare från långt håll som målvakten har stenkoll på. Att vinna skotten betyder inte ett endaste dugg i dagens hockey, däremot så är målchans-statistiken desto mer intressantare, för den visar mer exakt hur det egentligen har sett ut på isen.

Det finns väl inte mycket mer än att laget för tjura och sura ikväll och försöka ladda om. Vi ska nog vara glada att det inte är lika tätt spelschema som i NHL. Då vet det ingen hur det hade gått.

** Bryt ihop och kom igen...eller nåt DIF.

*** Kristofer Ottosson lär vara extra ledsen på sin födelsedag och den där tårtan kan nog laget glömma.

Övriga matcher:
HV71-Timrå 3-4

Fint och känslomässigt när framlidne Stefan Livs tröja hängdes i taket av bl.a hans son Herman. Tror att HV blev mer påverkade än de själva räknat med. Ett HV i balans hade slagit bottenlaget Timrå som gladde med hjälp av JVM-stjärnan Max Friberg som gjorde ett mål och var en av de bättre i det vitröda laget. Förre HV-backen Nichlas Torp noterades för det avgörande  målet.

AIK-Linköping 3-0
Linköping är en gåta i Elitserien med tanke på det lag de förfogar över. Nye tränaren Harald Lückner hade ingen större påverkan i sin första match som headcoach för lejonen. AIK regerade från början till slut mot ett LHC som mest hängde med huvudet under hela matchen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0