1-0, 2-0 , 0-0
Skott: 42-22 (14-7, 19-4, 9-11)
Mål:Växjö: Liam Reddox, Erik Josefsson, Illka Heikkinen

Blek insats inledde året, nollade för andra matchen i rad
DIF åker hem till Stockholm med ännu en sur förlust i bagaget. Det blev en blek insats i Vida Arena denna afton. Växjö vinner helt rättvist efter en bra genomförd match. Djurgården däremot är nere i en djupare dipp igen tyvärr. Idag funkade inte mycket därute och sen när man allt som oftast såg till att spela med en gubbe i fel bås så blir det oerhört svårt att vinna hockeymatcher. Sett så här i efterhand så kändes Växjö som numret större hur illa det nu än kan låta i DIF-öron men idag var det fruktansvärt uddlöst ibland och ibland krampaktigt. Få målchanser och alldeles för enkla mål bakåt. Frustrerande att se när laget försöker men inte får ett endaste dugg.

DIF startar årets första match på ett ganska blekt sätt. Växjö pumpar på och DIF kommer ingenstans. Hela perioden ser ut likadan, Lakers kontrollerar spelet samtidigt som domaren hittar småskit till utvisningar vilket ger Växjö än mer fördel. DIFs räddning i den första perioden stavas Gustaf Wesslau, utan honom hade Lakers haft en större ledning än 1-0 som kommer med fyra sekunder kvar. Fördel Lakers efter första perioden. En viss förhoppning om att DIF skulle komma ut som ett annat lag i andra kunde man ju sig i stjärnorna efter. Matchbilden fortsatt densamma. Lakers gör tvåan efter halva matchen. Hardy tog timeout men den var som så många gånger förr verkningslös. DIF drar därefter på sig ännu en utvisning och det ska man ju inte göra, speciellet inte när Lakers har elitseriens målfarligaste back i powerplay. Finske Heikkinen bombar in trean för hemmalaget och DIF ser slaget ut. Vissa tomma blickar och vissa hänger med huvudet av tv-bilderna att döma. Tung start på hockeyåret för DIF. Noterbart är att Lakers har 33-11 i skott efter två perioder. Det sa allt. I hopp om ett mirakel i sista perioden likt våra Juniorkronor hade ju vart på sin plats men sånt sker sällan, alldeles för sällan. DIF skjuter lite mer men Växjö har full koll. Totalt. Gustaf Wesslau räddar DIF från en totalkross ikväll.

Som sagt DIFs enda spelare som kan få godkänt är målvakten Gustaf Wesslau. Utan honom hade Lakers gjort tvåsiffrigt ikväll. Är helt säker på det.

Återigen kan vi konstatera att det inte står till som det bör i årets DIF och allt i kring där. Ledarskapet är stort ifrågasatt och efter två mållösa matcher så MÅSTE DIF VÄRVA! Minst en spetsforward som vet hur man gör mål, truppen måste förändras, kanske till och med på ledarsidan. Det kan inte få hålla på med såna här dåliga matcher och dåliga resultat. Dessutom nollade två raka. Bedrövligt Djurgården, bedrövligt.

Slutspel - ett ord som inte finns med i vokabuläret just nu.

*Det är väl bara som vanligt för DIF efter matchen att bryta ihop och glömma det här så fort som möjligt. Så här får det inte se ut som jag säkert sagt och skrivit alldeles för många gånger redan.

......Tung kväll.

- - - - - - - - - - - - - - -

Linköping - AIK 3-1

Färjestad - HV71 2-1 efter straffar
Micke Johanssons snurrstraff sånär i mål, hade vart snyggt men vad gjorde annars felfrie Daniel Larsson på avgörande straffen? Snubblade på snörena a la Tommy Salo OS-94?

Modo - Timrå 3-1
Kvällens mest prestigefyllda match och mest viktiga helt klart som Modo till slut vann. Matchen var mållös länge och väl men de båda ex-djurgårdsmålvakterna Tellqvist och Ridderwall storspelade i sina kassar. I sista perioden kom två hemmamål och dessutom tvingades Stefan Ridderwall kliva av i samband med 1-0 efter en sträckningsskada. Efter det tog Modo över matchen.

Luleå-Skellefteå 3-2