. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - Löfstad AIK 5-6 efter sudden death
2-3, 1-0, 2-2, 0-1
Skott: (12-10, 13-8,
Mål:RSK: Jakob Johansson 2, Nicklas Johansson, Magnus Göransson & Gustaf Karlsson.
Publik: cirka 200

Underskattningen sänkte RSKarna.

Det var upplagt för en perfekt avslutning i sista hemmamatchen för säsongen, det återstår ju en på torsdag borta mot Lenhovda. Sponsorerna stod för gratis korv och entré ovh gästande lag kom med nio spelare inklusive målvakt så det såg ljust ut för en bra kväll i RSK:s färger. Men ack och ve vad fel det blev. Det som inte får ske när man får ett visst psykologiskt övertag innan en match, att gästerna hade åtta spelare satte sig i alla skallar i RSK som trots läget inte kunde utnyttja det. Istället var det gästerna som tog ledningen och hade bra koll på läget, RSK vände till 2-1 men det svängde tillbaka och Löfstad tog med sig ledningen in i paus.
I andra perioden hoppades man på att RSK skulle komma ut och ta vara på matchen och trötta ut gästerna. Magnus Göransson tryckte in 3-3 i periodens enda mål men hemmalaget hade förfärligt svårt att hitta ett spelsätt för att trötta ut motståndarna. Löfstad försvarade sig med fem man framför egen kasse medan RSKarna bara spelade runt och hamnade i hörnorna. RSK skulle vänt spelet snabbare och tröttat ut motståndet mer med tanke på att de var så lite folk. Oavgjort inför sista perioden kändes lite för dåligt helt enkelt.

I sista perioden hoppades vi på ett ryck från RSK och punktering i matchen men istället var det gästerna som tog ledningen två gånger. Dessutom började domaren från Ljungby, vi kan kalla honom "Ica-Jerry" att blanda och ge hej vilt. Hade en nivå som gjorde båda lagen rasande och drabbade. Det slog väl på ett ut när RSK kvitterade till 5-5 men då domaren kunnat skippa utvisningen som gav 4-5. Hur som helst matchen gick till sudden och det tog 26 sekunder innan det var över och då var det nio vitklädda spelare på andra sidan som fick jubla tyvärr. Givetvis skulle matchutgången varit tvärtom, matchen skulle varit över efter första perioden, RSK skulle krossat åtta motståndare inget snack om saken. Men istället blev det underskattning deluxe. När man sen försökte så blev det bara krampaktigt och väldigt lojt på sina håll. Det syns att RSK inte har orken i matcherna. Det är synd för jag är övertygad om att om man bara hade kunde träna minst två pass i veckan med fulla femmor och dessutom satsa lite mer på bortamatcherna så skulle årets seriespel sett annorlunda ut. Fast med tanke på alla förutsättningar och hur säsongen blev så blev det rätt skapligt ibland.

Nu återstår det bara en match innan årets hockeysäsong är över för RSK:s krigare. Lenhovda Ishall kl 19.00 på torsdag. På återseende.

En intressant notis var också att RSK mönstrade tredje målvakten Per Sandgren och motståndarnas målvakt gjorde sin första match på fyra år. Den lilla skillnaden såg man dock inget av.