Göteborg och Scandinavium för DIF i omstarten.

Elitserien 2011/2012
Omgång 45



Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 19.00

Omstart - Sjukdomarna oroar i DIF-truppen
Det är dags för omstart i Elitserien och nu ska det avgöras. Elva matcher kvar att spela och det kommer bli stenhårt i mål. Det kommer nog att stå i avgörande läge med ett par minuter kvar i omgång 55 när vi väl är där men först omstart i Göteborg och Scandinavium och match mot Frölunda. DIF har ännu inte besegrat Frölunda under denna säsongen utan man har bara lyckats plocka tre av tolv möjliga poäng. Därmed har Frölunda dubbel fördel inför kvällen med både hemmafördel och obesegrade mot DIF i år. Dessutom är det svårt att säga var lagen står efter ett uppehåll på tio dagar. Båda lagen har tränat bra och nött in viktiga detaljer och tränat en hel del kondition inför slutspurten. Varje poäng som delas ut i matcherna är på liv eller död, varje poängtapp och förlust får i slutänden ödesdigra konsekvenser.

Det är ett jobbigt läge för alla inblandade men det gäller att vända det till något positivt, att försöka se möjligheterna och besegra det svåra. Det kommer man gå stärkt ur i sådant fall.

Frölunda borta är alltid en svår match och DIF vinner inte ofta i Scandinavium, det kan bli långa sviter utan segrar mot Indianerna på bortais. I dagens match måste DIF hålla tätt, spika igen och backa hem och försöka ligga på kontring och ta vara på de fåtalet målchanser man kommer få och framförallt försöka utnyttja powerplay. Frölunda är hemmastarkt och har inte förlorat på ordinarie tid sen den 11 december. Senast DIF var på besök blev det förlust i sudden.

Läget i lagen:
Frölunda:
Klart är att Anton Axelsson och Magnus Kahnberg missar matchen
Djurgården:
Klart är att Andreas Holmqvist, David Printz och Daniel Brodin inte spelar mot Frölunda. Alla tre är sjuka.

Övriga matcher
Kvällens huvudmatch 18.30 på
Brynäs-Luleå

Matchen visas 18.55 på
AIK-HV71


Växjö-Skellefteå


Linköping-Färjestad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0