Tisdagsfunderingar: Uppgivet och fruktansvärt tomt.

*** GRATTIS DIF HOCKEY U16 till SM-GULDET! ***
I allt mörker som fallit över DIF Hockey de senaste dagarna så lystes det upp igår när föreningens U16-lag vann SM-finalen över Frölunda

* 35 raka säsonger i Elitserien för Djurgårdens IF
Det är blytungt som DIFare i dessa dagar. Det är helt ofattbart att försöka inse vad som har hänt. Årets kvalserie är inte ens slut men DIF Hockey pallade inte trycket här heller
rätt ofattbart och väldigt svårt att ta in. Debaclet i Leksand var droppen i ett överfullt glas. Årets ishockeysäsong för DIF Hockey har varit en långt enda fritt fall rätt ner i skiten. Problemet var ändå inte denna säsongen för jag tycker att långa stunder förra året såg det ut precis som under denna säsongen med många förluster, inget eget spel och förfärligt svårt att skapa målchanser och framförallt att göra mål. Denna långa misär som blivit kan vi supportrar tacka DIFs styrelse och klubbledning och lagledning med Janne Järlefeldt i spetsen. De visste redan innan säsongen att Hardy Nilsson inte orkade köra en säsong till men ändå övertalade de honom. 22 december avslöjade han att han skulle sluta i media. Där skulle DIF ha förändrat lagledningen och tränarsidan i laget, och dessutom värvat in minst två spetsspelare innan deadline. De skulle redan där gjort en omstart INNAN det var försent. För DIF Hockey var vid det laget ett krislag redan då, inget eget spel som fungerade och förlusterna och dåliga insatser avlöste varandra.

Nu väntar en tuff, hård och mörk tid för mitt älskade Djurgården. Nytt lag, mindre rutinerat och billigt och ovisst. Men jag hoppas redan nu att klubben jobbar och SATSAR, verkligen SATSAR så mycket det går att man bygger ett starkt lag inför hösten och inte tvekar. Vi ska tillbaka, vi vill se vårt DIF Hockey med i finrummet igen. Låt det här bli en omstart, en början på en ny era och ett nytt starkt Djurgården som alltid är med och slåss i toppen och gärna mot gulden. Djurgårdsdelen av Stockholm och hockeysverige törstar efter SM-guld. Nu börjar vi vandringen mot toppen igen.


Trubbel med kontraktsklausul Elitserien vs Allsvenskan: Enkelt
Det stod i tidningen med att 13 spelare kan lämna laget. Visst låt dem göra det, de som inte är beredda att förlja med ner i allsvenskan för att försöka ta gruvlig revansch på sig själva och samtidigt spela upp DIF i Elitserien kan dra. De behövs inte för de drar bara ner laget än djupare. De med hjärta för skölden och Djurgårdens IF är varmt välkomna att vara kvar och kriga, ni andra superdivor kan dra.

** DIFs framtid?
Vad händer nu är frågan. Det vi vet är att pengarna flög iväg när Leksand satte 2-0 eller ja när Rögle punkterade matchen i Ängelholm. DIF kommer att tappa samtliga 16 spelare som inte har kontrakt. Däribland deras bästa spelare, målvakten Gustaf Wesslau och Daniel Tjärnqvist. De skulle aldrig svälja stoltheten och spela i svenska andra ligan. Money talks. Alltid. Självklart hoppas jag att jag har fel och får äta upp det men det är en tuff tid som väntar Djurgårdens IF ishockeyförening. Det jag vill se nu är radikala förändringar i positiv anda.




**** 14 lag i Elitserien. - Det är dags nu.

Jag vill dock poängtera att det är inte enbart för att mitt Djurgården trillade ur. Men Leksand, Malmö, Södertälje är lag som egentligen tillhör Elitserien. Det har gått för länge och trycket från topplagen i Hockeyallsvenskan har gått för långt. Elitserien måste utvecklas och utökas. Det är dags och det nu. Jag hoppas innerligt att DIF som var ett av lagen som var tväremot tänker om. Det låter patetiskt men det måste ske en förändring och att DIF tar sig tillbaka snabbt. Elitserien behöver förändras, INTE STÄNGAS utan breddas. Det finns fler lag som platsar. Visserligen så blir det mindre pengar till klubbarna men någonstans så måste det väl ändå gynna svensk elithockeyn om eliten breddas. Ett svar på det måste väl vara att det försvinner massor av spelare till NHL hela tiden. Det är ju många spelare som inte ens platsar i Elitserien som åker över för att söka lyckan. I och för sig alldeles för tidigt för en del då ens inte har tagit en plats i Tre Kronor eller vart särskilt lyckade i klubblaget. Bredda Elitserien och öppna upp för fler talanger och värna mer om våra egna än att köpa dessa artist-spelare, för det om något är ett fördärv för Elitserien. Ni ska få se, det är inget som gynnar lagen i längden.

**** Artistspelare och dessa artistkontrakt:
Kolla bara på AIKs back Josh McNevin
som nu från igår måste fly landet efter varje match bara för att AIK inte ska åka på en fet skattesmäll. Alltså det här måste bara sluta, stoppas. Det måste till nya regler. Max en eller två icke-EU spelare i Elitserielagen. Satsa på egna juniorer eller värva spelare från Allsvenskan. Det här kan inte fortgå, jag är så emot artistkontrakt för jag anser att det inte är fair. Ska man teckna en spelare så ska det vara för hela säsongen. Jag gillar inte att lag kan värva under halva säsongen för någonstans tycker jag man ska ha det lag man har. Då blir det lika för alla på nåt sätt. Vissa lag har ju under säsongen i Elitserien använt uppåt 40 spelare vilket är helt vansinnigt egentligen. Kanske att det går att ha ett transferfönster under en eller två veckor tidigt under säsongen men sen ska det vara stängt. Något måste göras där, för jag tycker inte det är rättvist att vissa lag kan köpa in uppåt 10 spelare och sparka lika många under en säsong. Visst det kan få finnas transferfönster men bara kanske en gång på hösten. Eller att man endast får värva från Allsvenskan eller andra elitserielag. Varför kan vi inte ha som i NHL att man tradar spelare istället då? Vad som helst bara det blir slut på att man köper in en 38-årig tjeck som har spelat 1000 matcher som bara kommer hit för att tjäna pengar under kort tid. Satsa på eget alltid i första hand, in med juniorer och ge dem chansen. Det är vår framtid och det är där Elitserien ska byggas från grunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0