Stabil DIF-seger i premiären

Elitserien 2011/2012
Omgång 1

Oförglömligt minne: Den tysta minuten och båda klackarnas hyllningar till Stefan Liv kommer man aldrig glömma.

Skön DIF-seger i premiären
2-1 stod det när "Hesa Fredrik" ljöd och därmed så har DIF brötit den åtta matcher långa sviten utan vinster i Kinnarps Arena. Djurgården vinner helt rättvist sett över hela matchen då man spelar bra defensivt samtidigt som Gustaf Wesslau storspelade i kassen.

I första perioden skapade DIF ett par chanser direkt men sen var det HV mest för hela slanten. HV var vassa i första perioden och satte tryck innan DIF kom in i matchen ordentligt. Första perioden blev mållös och det var fördel hemmalaget. DIF kom inte alls upp i banan och utan blev stående mest i egen zon.

I andra kom DIF ut som ett nytt lag och satte hård press mot hemmalaget inledningsvis. DIF snurrade och pressade men inga mål. Uffe Dahlén tog en nödvändig timeout efter sex minuters spel för att lugna ner sitt lag. DIF ägde den andra perioden och tog också rättvist ledningen i spel fem mot fyra. Kyle Klubertanz sköt en ispuck mot Mathias Tjärnqvist som enkelt styrde in 0-1 i nattaket bakom Daniel Larsson. DIF-målet kändes rättvist även om HV71 skapat flertalet chanser utan att lyckats överlista Gustaf Wesslau. DIF höll sin ledning in i paus.

I tredje perioden försökte HV få till en kvittering med att lyfta upp spelet ännu mer, hög press på DIF:s backar men de spelade säkert och kunde hålla undan. I stället var det Djurgården som avgjorde matchen när blott 17-årige Pontus Åberg stack upp i ett anfall och sköt ett skott mellan benen på Daniel Larsson. Efter det målet kunde DIF spela mer avslappnat och HV var tvunget att satsa allt framåt. Uffe Dahlén plockade ut målvakt Larsson med tre och en halv minut kvar. Dessutom fick DIF en utvisning så HV fick spela sex mot fyra i slutminuten men närmre än Per Ledins reducering med 43 sekunder kvar kom inte hemmalaget. Man hade ett jätteläge med bara sekunder kvar men DIF och Gustaf Wesslau höll undan till seger.

Totalt sett vinner DIF rättvist men det var inte mycket som skiljde. HV saknade definitivt inte lägen men det var bara den lilla detaljen att pucken inte ville in. Gästerna Djurgården gör en bra insats och får till två viktiga mål i matchen, jag tycker ändå inte att man skapar lika mycket. Det kändes som man fastnade i hörnet istället för att gå rakare på mål, sen vill jag se mer avslut och gå på returer. Men dock en bra match och skön seger i Kinnarps denna kväll.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga resultat

Luleå-Växjö 2-3 efter straffar
Grattis Växjö Lakers till sin första seger i Elitserien, stark vändning i sista perioden och Tomi Kallio var säkerheten själv när han avgjorde straffläggningen

Färjestad-Skellefteå 3-2 efter straffar
FBK visade styrka med att vända matchen och vinna. SAIKs första femma med Möller-Holloway-Goren imponerande. Intressant med tre högerskyttar i samma line.

Linköping-Brynäs 3-2 efter straffar
Brynäs gjorde nästan allt rätt på bortaplan men det räckte bara till en poäng till slut.

Modo-Frölunda 1-4
Ska Modo vara så här dåliga? Tuffe-Uffe har att jobba med. Frölunda imponerar och ett varningens finger för indianerna i år!

AIK-Timrå 5-1
Viktor Fasth räddar 47 skott. Timrå kan inte göra mål på honom samtidigt som AIK gör tre mål i powerplay. AIK imponerar..eller?