Kristofer Ottosson sätter 4-2 i tom kasse.

Mål:DIF: Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad, Fredrik Claesson & Kristofer Ottosson
Mål:AIK: Robert Rosén & Dick Tärnström
Publik: 13850 personer - Utsålt

#9. Kristofer Ottosson avgjorde i tom kasse

Vändning i andra perioden gav DIF segern
Vilket derby det bjöds på i Globen. Matchen hade två ansikten då AIK ägde första perioden då DIF inte alls var med. AIK ledde helt rättvist efter första perioden och det såg ut att gå en enkel väg för Gnagarna. Som DIF-supporter var man bedrövad efter första perioden då man fick en viss förståelse varför man föll mot Modo i lördags. Men sedan vad coach Hardy Nilsson sa till laget i paus kan man undra för i andra kom DIF ut som ett nytt lag. Tre snabba mål på 2.49 var riktig starkt jobbat. DIF vände på matchen och kunde hålla emot Gnagarna trots att domaren visade ut de röda med jämna mellanrum. Spelmässigt så kanske det inte var helt rättvist att det blev DIF-seger men små marginaler avgör matcherna ibland. DIF måste definitivt bli jämnare, det håller inte att öppna matcherna som idag. AIK ser intressant ut och jag tippar dem som ett topplag i fortsättningen, det gäller att se upp för Gnaget.

Första perioden:
Blekaste DIF-perioden jag sett i år. Det såg inte bra ut sett ur DIF-ögon och jag förstår varför man förlorade mot Modo. För det vara bara AIK inledningsvis. AIK spelar lugnt och harmoniskt över hela banan och tog sig väldigt enkelt in i DIF-zonen gång på gång. DIF-försvaret agerade alldeles för passivt och stod mest och tittade på. AIKs mål var riktigt snyggt där Robert Rosén avslutade läckert i spel fem mot fyra. Väldigt anmärkningsvärt att DIF lyckades få iväg första skottet efter 9.28, då hade AIK redan skjutit nio och gjort ett mål. AIK-ledningen efter första perioden var hur säker som helst. DIF försvann in i omklädningsrummet för att snacka igenom vad man sysslar med.

- Vi spelar bra hockey säger AIK:s Rickard Gynge.

Andra perioden:
Om första perioden var AIKs så gick första åtta minuterna till DIF. Man kan som åskådare undra vad Hardy sa till sitt lag i pausen för när klockan stod på 4.04 så står det 3-1 till Djurgården. AIK fick en utvisning direkt i inledningen av perioden. Marcus Nilson skjuter 1-1 ur ganska dålig vinkel men pucken slinker in förbi Viktor Fasth. Kvitterat direkt i inledningen gav DIF massor av energi och vind i ryggen. DIF fortsätter trycka på, och i virrvarret framför kassen kan Jimmie Ölvestad slå in 2-1. Då har det gått 84 sekunder sen DIF:s kvittering. AIK är rejält i gungning efter två snabba DIF-mål samitidigt som DIF nu agerar som ett helt nytt lag. Viktor Fasth i AIK-målet går sedan från säker till väldigt frustrerad och darrig när DIF gör 3-1 ytterligare 75 sekunder senare. DIFs makalösa vändning till 3-1 sätter AIK i rejäl gungning. AIK spelar upp sig ju längre perioden går. DIF drar på sig tre raka utvisningar men domarens nivå kan diskuteras. I ett av de tre sitter så reduceringen för AIK genom Dick Tärnström

- Lika dåligt som i första var det bra i andra säger Djurgårdens Jimmie Ölvestad

Tredje perioden:
Det blev en jämn period där det var ställningskrig, inget av lagen ville bjuda på något. Båda lagen fick möjligheten att vända eller avgöra matchen i spel fem mot fyra men inga mål föll. AIK var det drivande laget och vann också skotten i perioden medan DIF försökte bevaka resultatet. AIK plockade Viktor Fasth med ett par minuter kvar men DIF:s Kristofer Ottosson punkterar matchen med mål i tom kasse.
Efter matchen var AIK:s målvakt Viktor Fasth väldigt besviken: " - Otroligt surt. Vi äger matchen i den första perioden, men det håller inte att spela som vi gör i den andra perioden ". Viktor var lugnet själv i första perioden men släppte tre snabba vilket avgjorde matchen ikväll.

Tränare Roger Melin efter matchen: " Vi går ner oss i den andra perioden och jag vet inte vad det beror på "

* * * * * * * * *

Övrig match:
Linköping - HV71 2-1
Det är nästan så man tycker synd om HV71 men 0-1 brukar ofta inte räcka till seger. LHC vände i sista perioden genom nyförvärvet från Malmö: Calle Söderberg med två mål ser till att LHC tar tredje raka segern. HV71 drar på sig två utvisningar med fem minuter kvar som sänker dem. I och med förlusten så är Jönköpingslaget ensam jumbo i Elitserien med 0 poäng på tre matcher.