DERBY-dags! DIF vs AIK

Elitserien 2011/2012
Omgång 3





Djurgårdens IF - AIK
Ericsson Globe Arena 19.00


Sändningen börjar 18.45 på




Årets första Stockholmsderby väntar
Om sanningen ska fram är det det andra stockholmsderbyt på två dagar fast igår handlade det om fotboll på Råsunda. Ikväll är det Globen och hockey som gäller. Djurgården mot AIK. Inför fighten så är AIK favoriter, dels tack vare två segrar och dels fantomen i målet: Viktor Fasth. AIK:s succékeeper har inlett strålande och endast släppt två puckar av 76 skott. Det är enastående och AIK har ett stort seger vapen i Fasth. Djurgården däremot inledde bra borta mot HV71 i en lite speciell match. Seger 2-1 i en match som man var bättre sett över hela matchen men vad som hände däremellan fram till matchen på Hovet i lördags undrar nog många. DIF blev överkörda av ett nederlagstippat och totalsågat Modo. Örnsköldsvikslaget inledde elitserien med en rejäl förlust hemma mot Frölunda med 1-4. Men när Modo kom ut coh antog Djurgården så var det ett helt annat lag. Modo ägde första perioden totalt och ledde rättvist med 0-1. DIF kom upp lite i andra men det var tack vare ett powerplay som man fick in kvitteringen till 1-1. I sista perioden var det åter Modo som bestämde och målen kom också följaktligen 1-2 på en total markeringsmiss av DIF-försvaret, 1-3 på en kalasstyrning utan chans för Wesslau och 1-4 i tom kasse av förre DIFaren Danielsson. Det blev som en riktig käftsmäll för DIF som har haft en hel del och fundera över inför kvällens stormatch och derby mot AIK. Tränare Hardy Nilsson var minst sagt riktigt besviken efter Modo-matchen så vi får nog anta att DIF kommer ut taggat till tänderna ikväll. Jag tror inte herr Nilsson accepterar två riktiga bottennapp på raken.

*****************************

Bästa målvakten avgör derbyt!

****************************



#30. Viktor Fasth - matchvinnare ikväll?

Läget i lagen:

DIF: Laget är bra. En spelare saknas inför kvällens match: Daniel Brodin kämpar fortfarande med sin axelskada. Han är i träning men det kommer dröja innan han är klar för matchspel.
AIK: Senast mot Färjestad saknade svartgula Fredrik Carlsson och Johannes Salmonsson.







Övrig match ikväll:
Linköpings HC - HV71 visas kl 18.45 på
Kvällens andra derby: E4-derbyt mellan Jönköping och Linköping
Ska HV71 ta första segern? Tränare Uffe Dahlén har aviserat Andreas Andersson som målvakt i kvällens match. HV71 måste nog börja vinna innan hela Jönköping går upp i atomer. LHC har två segrar och kommer gå stenhårt för en tredje på sin hemmaplan. HV71 har ett tufft läge så här inledningsvis. Men jag tippar att kvällens match ändå kommer bli tight och jämn med tanke på att det är lite prestige lagen emellan.
Linköping vinner i sudden.

Såg förresten HV-TV:s intervju med linslusen Daniel Grillfors. Han är lite tråkig i såna intervjuer, han känns som en kille utan det där jävlaranammat. Man skulle nog kunna tänka sig att han är en "svärmorsdröm" alltid så snäll och verkar inte bli arg allt för ofta. Det vore roligare med någon som vågar sticka ut lite mer ex: Per Ledin. Bara en tanke om deras införinslag idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0