Calle Järnkroks 2-3-mål blev matchvinnande.

Mål: Patrik Cehlin & Pontus Åberg
Mål:BIF: Andreas Dackell 2, Martin Johansson & Calle Järnkrok
Publik: 7633 personer

Brynäs har fortsatt lätt för Djurgården.
Det var många besvikna som vände hem från Hovet för en stund sedan. DIF föll i ännu en match på Hovet. Nu är det två raka utan seger, men det som oroar mest är hur DIF spelar. Idag bröt man förvisso en negativ trend när man vann första perioden och lyckades göra två mål framåt. Djurgården var det bättre laget de första tio sen kom Brynäs in i matchen och man började ana åt vilket håll det skulle gå.

Brynäs kommer ut som ett nytt lag i andra
I andra perioden kom Brynäs ut som ett nytt lag och Djurgården hängde inte med. DIF försökte med allt, man tog timeout men den blev verkningslöst. Brynäsreducering hängde i luften och till slut kom den. Andreas Dackell rakade in 2-1 i tom kasse sen Gustaf Wesslau blivit överspelad. Brynäs vinner skotten med 14-3 vilket säger det mesta. Ingenting fungerar för Djurgården trots ledning med 2-1 inför sista perioden

Brynäs vände och vann
I sista perioden hoppas man som DIF:are att DIF ändå ska kunna hålla i och vinna matchen. Tyvärr så håller matchbilden i sig. Brynäs kvitterar när DIF inte orkar stå emot. Djurgården rycker upp sig under små korta perioder i matchen men det räcker inte, för det är bara Brynäs för hela slanten denna kväll. I spel fyra mot fyra kommer så matchvinnande 2-3 genom Calle Järnkrok, i två mot en läge skjuter Järnkrok direkt och Wesslau är än en gång överspelad. Efter det målet är Djurgården ett slaget lag. Hemmalaget satsar med sex mot fem i slutet men som så många gånger förr så kommer det istället ett mål i baken.

Andreas Dackell, målskytt utan att ha skjutit pucken i mål.

Visserligen ingen puck i nät denna gången då Brynäs Andreas Dackell rivs ner när han ensam åker mot tomt mål. Regeln säger då att det ska blåsas mål och det gjorde domare Morgan Johanson från Ljungby. Brynäs vinner helt rättvist på Hovet ikväll. Inte ens Gustaf Wesslau kunde rädda DIF, tyvärr så blir det ju ofta så om laget agerar darrigt så spelar även målvakterna krampaktigt. Wesslau kan mycket bättre än han visat mot både Timrå och Brynäs. Djurgården som lag behöver en rejäl uppryckning om det ska bli slutspel efter omgång 55!

För Djurgården är det mycket att fundera över. Det känns som att problemen från förra säsongen har följt med för spelmässigt fungerar inte spelet nu heller. En känsla som slår mig är också att det spelet som är tänkt passar inte vissa spelare i laget, för om nu det är samma sorts spel som tränare Hardy Nilsson vill spela som under finalsäsongen, så känns det som att DIF inte har rätt spelare för rollerna. Spelet ser och känns uddlöst många gånger under matcherna. Spelarna försöker spela efter ett visst spel men det fungerar inte. Ofta så slänger man iväg puckarna och det ser ut som det saknas en klar och rak struktur igenom det Djurgårdarna vill göra. Någonting är fel helt enkelt. Nu gäller det att glömma denna matchen och se fram emot nästa eldprov. Färjestad borta i Löfbergs Lila Arena. DIF har ingen bra statistik i Karlstad under åren och det blir inte många poäng där.