Krönika: Mest bara stolpe ut, var ska det här sluta?





DIF:s mirakel skulle vara om man skärpte till sig och tänkte till på allvar i DIFs hockeyledning, Janne Järlefeldt bland annat:

(#23.) Fredrik Bremberg skulle lyfta DIFs anfallsspel till högre höjder, det är jag helt övertygad om.

Djurgården
förlorade ännu en match i Elitserien. Hemma mot Skellefteå blev det förlust, en tung sådan. DIF förlorar mot den nya serieledaren Skellefteå. Det är ju acceptabelt men det som oroar är på hur sättet man förlorar. Återigen så startar man matchen alldeles för blekt, initiativet uteblir och Hardy tar timeout efter blott fyra minuter..på hemmaplan. Nej nåt är väldigt fel i årets DIF-lag men vad? Det har sett ut så här illa sen omgång tre. DIF placerar sig på en mindre smickrande nionde plats vilket säger allt just nu. Vi var nog många som trodde på en uppgång efter förra hemmamatchen mot Linköping då DIF gjorde säsongens bästa match.

Djurgården måste värva spetsspelare/målskytt. Jag tycker fortfarande inte man ersatt Nils Ekman, det här med att ersätta med en egen junior är inte samma sak och man får inte samma rutin och klass på så vis. Dessutom när det är helt klart redan att man tappat Mika Zibanejad så borde det finnas minst en forwardsplats där framme att ersätta med en klass-spelare. DIF målskytte i år är under all kritik skulle jag säga och det räcker bara att kolla i DIFs interna poängliga. Det ung stjärnskottet Pontus Åberg leder på fem mål plus tre assist.

Jag säger det igen: Fredrik Bremberg vore den perfekta lösningen för DIF Hockey, jag tror inte någon DIF-supporter säger emot heller så vad är problemet Janne Järlefeldt och Hardy Nilsson?
Vad har ni emot honom..personligen? Det måste vara något annat än det sportsliga, det här handlar till stor del inte om vad DIF Hockey vill utan att det är något anna
t. Vad?

Jag har fortfarande inte förstått hur DIF vill spela taktiskt sett. Det är svårt att se på vilket sätt eftersom man inte lyckats få spela sitt spel i så många matcher denna säsongen. Man har startat för dåligt i alldeles för många matcher, släppt in ett eller två mål och sedan fått jobba i uppförsbacke. Problemet är om det här fortsätter, då kan det bli en lång och jobbig uppförsbacke för att ens ta sig till slutspel. Djurgårdens spelar inte bra och håller en alldeles för låg klass än. Laget känns inte stabilt och problemen ser ut att fortsätta. Så jag undrar hur DIF-ledningens tankar går ovanför Hardy, Micke o Tomas huvuden? Om sportchef Janne Järlefeldt kollar spelarmarknaden och så vidare. Om DIFs problem fortsätter så antar jag att en förändring kommer att ske i eller kring laget. Något måste ju göras för så här kan det inte fortsätta.

* Byt straffskytt! - Mario Kempe har slarvat bort tre chanser men mer eller mindre totalt misslyckats alla tre. Ny straffskytt måste utses!

* * DIF har förhoppningsvis redan glömt förlusten mot seriens bästa bortalag och laddar nu för matchen i Cloetta Center i Linköping på onsdag. En minst sagt tuff uppgift mot ett av seriens bästa hemmalag...


* * *  Fortsättning följer...


Kommentarer
Postat av: Patrik Johansson

Du har en väldigt spännande blogg, och skriver jävligt vettiga saker!

Mycke man kan hålla med om, inte minst att vi bör slopa Mario "dribblarn" Kempe som straffskytt :)

2011-10-21 @ 05:03:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0