Hockeytorsdag: Djurgården måste börja vinna.

Elitserien 2011/2012
Omgång 11



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00


En vinst är ett måste
Djurgården inleder idag den första av fyra hemmamatcher av de sex kommande matcherna. För motståndet står Linköpings HC. Ett lag som är bortasvagt men ett av de bästa hemma i Cloetta Center. DIF har rasat ner i botten på tabellen och där ska de inte ligga allt för länge. Då det är lätt att fastna i träsket. DIF har bara gjort fyra mål på tre matcher men släppt in det dubbla. Målskyttet och offensiven är det stora problemen just nu. Oroväckande med tanke på att man vill spela efter ett offensivt tänk. Dessutom har man släppt in mest mål i serien vilket inte är mer än underkänt. Gustaf Wesslau ska inte lastas för målen men när inte utespelarna agerar säkert så blir det darrigt även längst bak. Hela laget behöver en rejäl uppryckning nu, innan man fastnar i bottenträsket på allvar. Ikväll hoppas jag få se DIF ta ett rejält kliv framåt, tre poäng är ett måste ikväll. Trenden måste brytas, DIF ska upp på vinnarspåret igen så fort som möjligt. Linköping är bra med i årets elitserie men har haft vissa svårigheter på bortaplan, man har bara en seger på bortais och det var mot nykomlingen Växjö. LHC känns vassa på sin hemmaplan definitivt men nu när de gästar Hovet sänks förutsättningarna. Men just därför kan man inte räkna ut dem alls. Helt klart är att det blir en tuff drabbning ikväll på Hovet.

En vinst för Djurgården är ett måste...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läget i lagen:

Djurgården: Andreas Holmqvist
saknas fortfarande, osäkert när han kan komma tillbaka. I övrigt är det frågetecken om Jimmie Ölvestad som har varit sjuk tidigare i veckan, kan spela.
Linköping: LHC saknar fortfarande Carl Söderberg.


Övriga matcher:

Växjö-AIK
Viktor Fasth
återvänder till sin gamla stad och hockeylag men som motståndare. Intressant match att vänta i Vida Arena. För två år seda kamperade Viktor med Oscar Alsenfelt, ikväll möts dem och blir bittra fiender på isen igen. Frågan är vilken av dem som går segrande ur striden. Jag tror på en liten fördel för Alsenfelt, för jag tror att VLH så sakterliga kommer börja domdera ordentligt i sin hemmaborg. AIK:arna har en tuff kväll att vänta.

Fotnot: Får se vad mina yngre bröder säger efter vistelsen i Vida Arena ikväll...

Färjestad-Timrå
Bottenmötet
med stort B går av stapeln i maffiga Löfbergs Lila Arena. Ja det känns konstigt men bra på nåt vis att få skriva så. Färjestad är ett bottenlag. Fantastiskt sant men ändå ganska otroligt för en klubb och ett lag som bara andas första andra tredje platser och bara snackar SM-final. Det måste kännas konstigt att använda ord som bottenlag, streckstrid. De orden har nog inte använts i Karlstad sen 1994 då laget spelade Kvalserien. Jag minns såväl när de var i Ljungby och de mönstrade Håkan Loob i första femman. Annorlunda.
Matchen ikväll är väldigt intressant. Seriens två sämsta lag möts enligt tabellen men kollar man på pappret så ska det bli en hemmavinst, vilket jag tror det gör också. Kanske kvällens säkraste etta om ni ska tippa. FBK tar sin första trepoängare, jag tror inte Timrå klarar av FBK på bortaplan även om de inte imponerat så här långt.

Frölunda-HV71

Kvällens toppmatch spelas i Scandinavium där Frölunda får bärga favoritskapet. Laget är elitseriens största och gladaste överraskning helt klart. Göteborgarna leder serien två pinnar före Luleå och Skellefteå som möts ikväll. Intressant är att Frölunda bara förlorat två matcher av tio spelade. Det blir en riktig värdemätare för HV71 som kommer med en förlust på de senaste sju matcherna.

Matchen visas 18.45



Skellefteå-Luleå
Målsnålt norrländskt toppmöte att vänta. Tvåan möter trean i Kraft Arena men låt oss gissa att det blir den målsnålaste matchen ikvällens omgång. Luleå har en tendens att gärna spela 0-0 på bortais. Mot ärkerivalen SAIK blir det nog inte mycket bjudet. Det lutar åt ett fotbollsresultat så jag säger 1-0 till SAIK...eller nåt i den stilen.

Matchen visas 18.55

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0