Två viktiga poäng i Cloetta Center

litserien 2011/2012
Omgång 13



#41. Gustaf Wesslau - matchvinnare för DIF

Linköpings HC - Djurgårdens IF
1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0
Skott: 29-25 (8-8, 4-8, 10-8, 7-1)
Mål: Andreas Molinder, Mikael Håkansson
Mål: Kristofer Ottosson 2 och Marcus Nilson (straff)
Publik:



# 4.Marcus Nilson avgör för Djurgården

Viktig DIF-seger på straffar
Veteranen Mackan Nilson klev fram på den 15:e straffen och gav DIF fördelen i straffavgörandet och när sen Gustaf Wesslau räddade Johan Åkermans straff direkt efter och segern var ett faktum. DIF plockade hem två viktiga poäng ikväll. LHC startade matchen bäst och fick ett tidigt ledningsmål efter en riktig indianare från DIF-försvaret. Hemmalaget höll ledningen med sig in i paus. I andra var det Djurgården som klev på lite mer och kvitteringen kom när Mackan Nilson hittade Kristofer Ottosson med en riktig smörpassning. DIF var med bra i matchen och stundtals så satte man hård press på hemmalaget. Det var kul att se tendenser av det spel DIF vill spela. Med lite mer distinkta avslut kanske DIF kunde fått ett ledningsmål att jobba vidare på. Men istället var kom det ett mål i baken, en styrning som inte Wesslau kunde göra så mycket åt, tamt försvarsspel av DIF där. DIF reser på sig och kommer tillbaka återigen och det är veteranen Ottosson som åter ordnar det, på en styrning efter bra DIF-spel. LHC avslutade matchen starkast men Gustaf Wesslau såg till att ta matchen vidare.
I sudden var det mest bara hemmalaget som försökte och var närmst. DIF försvarade sig och straffar fick avgöra matchen. Straffskyttarna gav inte mycket till publiken ikväll. Trollgubben Mario Kempe var närmst men han och straffar går inte ihop alls än så här långt. Pucken fastnade i stolpen, tungt för Kempe. Istället klev Mackan Nilson fram på den femtonde straffen och avgjorde. Matchens bästa målvakt Gustaf Wesslau räddade enkelt Åkermans straff för LHC och DIF-segern var ett faktum.
------------------------------------------------------
DIF tog i och med segern ett steg i rätt riktning. Får verkligen hoppas att det går åt rätt håll igen och att det inte blir ett nytt bakslag hemma mot Luleå på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0