Krönika: "Färjestad förtjänar lite motgång."



Är Niklas Czarneckis tränardagar i FBK räknade?

De flesta hockeyrubrikerna idag handlar om krisen i Färjestad, svikarna i klubben, Hannes Hyvönen med mera men framför allt Niklas Czarneckis vara eller inte vara i klubben. Klubbens VD Thomas Rundqvist intervjuades i Hockeykväll igår och avslöjade att man gjort en chansvärvning i Kirill Kabanov, en ryss som inte tog plats i NHL och som har ett rykte att vara ett problembarn. Färjestad inkasserade sin sjunde förlust på övertid/straffar efter att ha tappat en 1-0-ledning i matchen. Hannes Hyvönens fula armbågstackling på Per Hallin vände matchen. I det efterföljande powerplayet kvitterade Timrå till 1-1 och kunde sedan vinna på straffar. Tar man ett titt på tabellen så är det en annorlunda syn att se Färjestads BK, laget med flest finaler och SM-guld de senast åren. Någonting är fe, någonting fungerar inte som det ska och nu letar klubben en lösning på problemet. Många vill se tränaren sparkad men Niklas Czarnecki verkar sitta säkert i alla fall ett par matcher till. Idag ställde Färjestad in träningen och hade ett samtal med spelarna istället. Klubben har kallat in Conny Evensson och även frågat Jörgen Jönsson för att stötta laget.

Det känns som att Färjestad förtjänar det här på nåt vis. Det har gått lite förbra lite för länge. På nåt vis är det nog bara bra att det går lite emot ibland. Dessutom tror jag bara det här är nyttigt för klubben hur dumt det än kan låta. Det ruskar om klubben, laget och klubbledningen som får jobba lite extra och lösa problem. Det är en liten kris i klubben nu men det här kommer man att lösa. Det är jag övertygad om för klubben har pengar och alla andra resurser för att sig ur krisen det är jag helt övertygad om.

* * * Färjestad med Conny Evensson i båset, tar imorgon emot serieledande Frölunda. Det blir ännu en prövning för jumbolaget från Karlstad. Ska bli intressant att se hur man tacklar den uppgiften.

* * Fortsättning lär följa, vi lär med all sannolikhet få nya rubriker om FBK imorgonkväll oavsett hur det går i matchen mot Frölunda.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0