Klassiskt smålandsderby ikväll: KOM IGEN NU TROJA!!

Hockeyallsvenskan 2011/2012
Omgång

. . . . . VS . . . . .

Tingsryds AIF - IF Troja/Ljungby
Nelson Garden Arena 19.00




Säsongens första hatmöte i Tingsryd
En av säsongens höjdpunkter i trakten är alltid när Troja och TAIF möts. Ikväll smäller det första mötet av i "Dackehallen" eller ja i Blomsterfröarenan eller vad ni nu vill. Matchen betyder alltid mycket oavsett tabellplacering men matchen ikväll är ett möte i tabellens nedre halva.

Tingsryds visioner??
Troja har gått överraskande bra hittills medan TAIF sladdar sist i tabellen. På nåt vis så får TAIF ändå skylla sig självt. När man inte vill eller vågar satsa på eget material eller ens ge de största löftena chansen utan slösa massvis med pengar på gamla Elitseriestjärnor och vilda chansningar från USA så kan det kvitta. TAIFs juniorer har inte första prio till A-laget eller i varje fall har det vart ganska dåligt på den fronten med juniorer upp i A-truppen. Jag förstår inte deras vision med klubben eller hur de motiverar sina junisar till att fortsätta satsa när de en dag ändå inte får chansen till A-laget som borde vara hela grejen i varje klubb runt i Hockeysverige. Märkligt är vad det är. Den ekonomiska satsning som pågått i ett par år är snart över då pengarna är slut för de grönvita. Vad ska de då spela med? Juniorerna har då redan flyttat till andra klubbar och lär ju inte komma tillbaka bara för att klubben tvingas tänka om. Eller har jag fel? Jag är inte så insatt men en hel del får man höra från olika håll och läsa runt i kring och har förstått att det inte är optimalt i alla led i klubben.
Förövrigt håller jag stenhårt på Troja ikväll. Troja är mitt småländska lag i hjärtat och visst man önskar att de rödvita också skulle ta sig lite längre norrut i tabellen och vara med o slåss om en plats bland de stora. Dock så lär det nog dröja. Troja har inte pengarna eller materialet. Ännu.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Eeeeh... har du sovit det senaste halvåret?

TAIF har plockat upp en hel del juniorer i år som får mycket speltid.

2011-10-26 @ 22:13:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0