Äntligen en seger efter en bra insats Djurgården!

Elitserien 2011/2012
Omgång 11


(Bild från difhockey.se)

#46. Pontus Åberg - matchens lirare!

Djurgårdens IF - Linköpings HC 4-1
2-0, 0-1, 2-0
Skott: 33-21(14-4, 11-7, 8-10)
Mål:DIF: Pontus Åberg, Marcus Nilson, Christian Eklund &Kristofer Ottosson.
Mål:LHC: Mikael Håkansson.
Publik:

Bra seger av Djurgården mot ett svagt Linköping
Seriens sämsta hemmalag mot seriens sämsta bortalag, det kanske skulle sätta en viss prägel på matchen eller? Matchen började lite trevande men ganska omgående så drog LHC på sig en tidig utvisning vilket gav DIF spel med en man mer. Men DIF var inte riktigt med i början så det hände ingenting till en början. Hemmalaget har ändå svårt att få till något i överläget. Domaren fortsätter sedan att ta ett par bortautvisningar till vilket ger DIF fördelen. Man får ner spelet i anfallszonen och trycker på mer och mer. DIFs bäste och yngste målskytt Pontus Åberg hittar nätmaskorna efter ett smart skott genom backen och in över axeln på Fredrik Norrena och ger DIF ledningen. Det ger DIF en rejäl energi och man fortsätter trumma. LHC drar på sig fyra raka utvisningar vilket ger DIF ett stort övertag. Marcus Nilson gör 2-0 i stort sett tom kasse efter en läcker pass av 1-0-målskytten Pontus Åberg. En bra start av DIF i första perioden där LHC inte kommer upp tack vare att man måste döda utvisningar.

I andra var det fortsatt Djurgården som styrde spelet i till en början. Man skapade flera chanser att öka på och stänga matchen men pucken ville inte in. Bland annat hade Mathias Tjärnqvist ett friläge men pucken gick över. Spelet jämnade ut sig lite när LHC jobbar sig in i matchen. Så istället för ett hemmamål som kunde stängt matchen så gör reducerar LHC genom Mikael Håkansson i spel fem mot fyra efter ett bra anfall och en smörpass av Johan Åkerman.

Inför sista perioden var det lite ovisst om hur matchbilden skulle bli. LHC fick en viktigt reducering och det borde gett dem energi och närkontakt på Djurgården. Gästernas anstormning uteblev dock inledningsvis och DIF kunde fortsätta ha koll på matchen. Christian Eklund satte 3-1 efter en retur från målvakten Norrena. Efter det så var det DIF för hela slanten. Linköping orkade inte riktigt, de chanser man skapade rensade DIF-försvaret ut och Gustaf Wesslau jobbade säkert i målet. Djurgården gjorde även 4-1 vilket var en defilering när  Kristofer Ottosson satte 4-1 i tom kasse när Fredrik Norrena var överspelad. 

Idag gör Djurgården sin bästa match för säsongen från början till slut. DIF fick viktiga mål i rätt lägen och att powerplayspelet såg ut att vara bättre idag. Gustaf Wesslau såg stabil ut bakåt ihop med försvarsspelet. En riktigt bra seger mot ett Linköping som har väldigt svårt på Hovet. Detta var sjunde raka segern mot LHC på Hovet för Djurgården. En stor eloge till matchens lirare: unge Pontus Åberg som med ett mål och ett assist var lite av en kung på isen för Djurgården idag. Viktigt för hela laget att få en bra seger med en bra insats i bagaget. Mäktigt att se publiken stå upp sista minuten och klappa sitt lag till slutsignalen.

Bäst i Djurgården ikväll:
*** Pontus Åberg
** Gustaf Wesslau
*
Marcus Nilson

Övriga matcher:


Växjö-AIK 0-4
AIK bröt förbannelsen i Växjö
Viktor Fasth nollade sitt gamla lag
. AIK var effektiva medan Växjö hade det svårt. VLH har det svårt på hemmaplan av någon anledning. Glädjande för mina bröder som var på plats i den lilla AIK-klacken i Vida Arena. Jag tror AIK kommer få bekänna färg ordentligt mot HV på lördag förövrigt.

Färjestad-Timrå 1-2 efter sudden death
Kris i Karlstad!
FBK förlorar igen, men tar en pinne. Måste bara säga att jag hoppas verkligen det blir rapport på Hannes Hyvönens armbåge i ansiktet på Per Hallin som blev illa skadad. Den var inte snygg och hör inte hemma i hockeyn. Konstigt att en målskytt gick över till att spela fult och bete sig ganska illa.


** Frågan som alla säller sig nu i Karlstadområdet:
Hur många dagar har Niklas Czarnecki kvar i Färjestad?
För övrigt har Färjestad har sju matcher av elva som gått till övertid och straffar


Frölunda-HV71 3-0
Göteborg har Sveriges bästa lag!
Frölunda är seriens bästa lag och har seriens bästa målvakt: Frederik Andersen som nollade HV71 idag. imponerande, vad ska det här ta vägen i år i Göteborg. Jag man kan räkna med en ovanligt lång hockeysäsong framåt vårkanten i Glenns Stad. HV71 då, nja inte riktigt på tå idag samtidigt som Frölunda är lite mer effektivt framåt. Daniel Larsson kan inte lastas för målen, HV71 inte riktigt på tå idag.

Skellefteå-Luleå 3-2

Minutdrama i norrderbyt.
Det blev ingen mållsnål match. SAIK vände matchen med två snabba mål i slutminuten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0