Skadedrabbat DIF på tå i Kraft Arena ikväll där SAIK väntar?

Elitserien 2011/2012
Omgång 8



Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
Skellefteå Kraft Arena 19.00

Matchen visas 18.55 på

Tuff drabbning i Kraft Arena att vänta
Det är åter en ny vecka med två bortamatcher för Djurgårdens del. Laget befinner sig åter i Norrland för en säkerligen tuff bortamatch. Varje match är viktig nu till skillnad från tidigare, det där med serielunk känns än så länge avlägset trots att vi bara är i omgång 9. Varje poäng är mer viktig nu än tidigare så det gäller att komma ut väl förberedd inför varje match. Det räcker att titta i tabellen så förstår man vilken tajt och tuff säsong som väntar de tolv lagen vi har i Elitserien. DIF placerar sig på andra plats, det känns lite märkligt för det är man inte riktigt förtjänt av tycker jag, men pucken har studsat med ett par matcher som gjort att det blivit viktiga trepoängare. DIF har släppt in mest mål i Elitserien ihop med Timrå men försvarsspelet har blivit något bättre ihop med att man gör lite mer mål framåt, men man har att jobba med.

Noterbart
är att DIFs bortafacit denna säsongen är bättre än hemmastatistiken. Av fjorton poäng har åtta tagits på bortais. Första hemmasegern kom ju som bekant i lördags hemma mot Växjö.

Hemmalaget SAIK kommer till matchen med seger mot serieledaren, starka Frölunda som har imponterat hittills. Det blev 3-2 i en match där Frölunda inte orkade komma upp i normal standard efter plojmatchen mot Henrik Lundqvists New York Rangers i Scandinavium i fredags.


Läget i lagen:
Skellefteå: Christian Söderström
är fortfarande avstängd (odiskutabel avstängning). Fredrik Styrman var tillbaka på is under måndagen, men det finns ännu frågetecken
Djurgården: DIF har lite skador och sjukdomar i laget, inför kvällens match saknas: Andreas Holmqvist (rygg), Christian Eklund (handled) och David Printz. Djurgården har massor av bra och lovande juniorer som lär få chansen igen: Ludvig Blomstrand och Linus Arnesson är två av dem.


Övriga matcher
AIK-HV71       
Högintressant match med mycket prestige. HV kommer göra allt för att ta revansch för kvartsfinaldebaclet i våras

Luleå-Linköping
Svårtippat känns det som. Luleå hyfsat starka hemma medan LHC blandar och ger för tillfället
** OBS! Viktor Fasth vilar **

Timrå-MoDo    
Hett derby i norr och mycket prestige även här, lite derbykänsla lagen emellan. Bottenmöte dessutom.

Frölunda-Färjestad
Litet derby även här men för första gången på länge så ser jag nog serieledande Frölunda som stora favoriter till tre poäng mot regerande mästarna Färjestad som är sist i Elitserien. När hände det senast, rollerna brukar ju vara tvärtom.


Kommentarer
Postat av: Modoröv 1 och 2

Men öh! "lite derbykänsla lagen emellan.".. Timrå-Modo är ju en av elitseriens absolut hetaste derbymatcher! Skärpning!

2011-10-04 @ 18:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0