Omgång 23

Frölunda Hockey - Djurgårdens IF 4-3 efter straffar
1-1,  1-1, 1-1, 0-0, 1-0
Skott: 20-40 (8-15, 5-12, 5-10, 2-1)
Mål:VF: Anton Axelsson, Christian Bäckman, Fredrik Sjöström & Fredrik Pettersson
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Daniel Tjärnqvist & Kyle Klubertanz
Publik:

Matchvinnare: Fredrik "Myggan" Pettersson

Viktig poäng trots slarv - Ännu en bra bortamatch av DIF
Det är surt att det inte höll hela vägen. Djurgården var det bättre laget när man ändå föll på straffar till slut. DIF:s ledningsmål med tio minuter kvar kunde vart matchavgörande och DIF kämpade för det men Frölunda kom tillbaka och lyckades kvittera. Sudden blev mållös och matchen gick till straffar där Fredrik "Myggan" Pettersson avgjorde med enda målet. Egentligen så ska man inte säga att så mycket var bra när man förlorar två av tre poäng. DIF var förtjänta av att ta tre poäng men ett slarv bakåt ändrar alltihop. DIF ledde matchen klart på poäng efter två perioder och när man sen tog ledningen med tio minuter kvar så kändes det som att det kanske för en gångs skulle denna säsongen skulle hålla hela vägen. Återigen så är det DIFs försvarsspel som tabbar sig och avgör matchen åt fel och kostar två mycket värdefulla poäng.

Matchen började ändå katastrofalt för DIF då jag inte tror publiken hade hunnit sätta sig på sina platser innan första målet föll. Frölundas Anton Axelsson tackade och tog emot när tre djurgårdare försvann ner bakom egen kasse. Vilken chockstart och DIF såg ordentligt tagna ut. Det var lite förvånande och se DIFs passivitet och nonchalans i början. Sanlöst mycket slarv och ingen markering alls. Det tog några minuter för DIF att vakna och sanningen är att Frölunda kunde gjort 2-0 efter 58 sekunder när Fredde Pettersson blev likadant framspelad som vid första målet. Tre djurgårdare bakom eget mål lämnade "Myggan" helt fri men Gustaf Wesslau räddade. Efter halva perioden började DIF få fart och komma ner djupt i Frölundazonen. DIF kvitterade sedan i powerplay, viktigt genom Mathias Tjärnqvist som var vaken framför kassen. Direkt efter hade man ett nytt powerplay men då var det istället Frölunda som hade två jättelägen när DIFs försvar åter blev passivt och spelade alldeles för nonchalant. Jag undrar hur tankegången är på exempelvis Kyle Klubertanz, han är sig inte lik denna säsongen.
I andra var det Frölunda som hade några minuter då man åter förde matchen innan DIF tog över totalt. Daniel Tjärnqvist slängde iväg ett skott mot mål som letade sig in och DIF var i ledning för första gången i matchen. DIF hade sedan flera lägen att öka på men Frölundas målvakt Magnus Hellberg räddade kvar laget i matchen. Om det målet såg konstigt ut och inte helt otagbart så hände det likadant några minuter senare när Frölundas Christian Bäckman slängde ner pucken mot Wesslau och helt plötsligt så gick pucken in i nät. Det såg märkligt ut men det var väl kvitterat i tveksamma ingripanden. 2-2 inför sista såg ändå lovande ut ur DIF-ögon
Jag tycker verkligen att precis som mot Växjö att DIF var det bättre laget och förtjänade alla tre poängen men Mika Zibanejads tveksamma beslut i anfallszonen gav Frölunda två mot ett som avslutades med kvittering kändes surt. Riktigt surt men det kanske var tur det för domarna som enligt alla blåögda på läktarna inte tyckte att det var spelare i målgården. Det var precis likadant läge i första men då knuffades en DIF-spelare som kasade in i mål precis innan pucken trillade in. Kvitterat i tveksamma domslut med för den delen.