Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 2, Kristofer Ottosson, Jonas Almtorp & Tim Eriksson
Mål:FBK: Marius Holtet.
Publik: 7125 personer på Hovet - DIF-fansen sviker inte sitt lag!!

Helt rättvis femetta för DIF idag!
Det blev en skön seger på Hovet. Så efterlängtad och återigen när man vinner så gör man en bra match rätt igenom. Jag tycker inte DIF släpper in FBK i matchen även om Karlstadlaget kvitterade DIFs tidiga ledning i den första perioden. DIF ledde matchen på poäng inför andra och när Jimmie Ölvestad visade vägen med sina två mål till 4-1 så var matchen i hamn. DIF jobbade stenhårt rätt igenom matchen, mycket fart och energi och framförallt fysiskt spel, hela tiden tackla och fullfölja. Sånt tröttar ut motståndarna över sextio minuter. Att DIF hade studsen med sig idag syntes på ett par mål som FBK-målvakten Nihlstorp får ta på sig när han gör ett par tveksamma ingripanden. Dock tycker jag inte man kan säga att DIF vann tack vare tveksamma ingripanden av FBK-målvakten. DIF var det bättre laget över hela matchen och man gick ut i första bytet och tog hand om matchen.

Segern idag är oerhört viktigt för fortsättningen men bara för en kort stund. Om bara några timmar är det ny träning och omladdning för nästa match. Ska DIF börja bygga upp en bra period nu måste man börja ta trepoängare. Förlorar man i Växjö igen så blir det automatiskt ett steg tillbaka i processen. Det är tight tufft och tätt i årets elitserie. Det är en svår bortamatch som väntar laget i Vida Arena i Växjö på fredag. Där kommer DIF mötas av ett grymt tryck och av ett lag som är bra med sin publik i ryggen. Tyvärr så har jag ingen biljett till matchen, planerar att se DIF nästa gång i Växjö.